Eestlastega seotud tulistamise juhtum Soomes Vantaal on jõudnud kohtusse

Kolme eesti meest süüdistatakse eelmise aasta augustis Vantaal toimunud vägivallateos, mis arenes edasi tulistamise ja mõrvakatseni. Surma oleks võinud saada ka naine, kes jooksis keset tulistamist kannatanule appi.

Kahtlusalused mehed olid teo toimepanemise ajal 30-, 31- ja 39-aastased. Sündmused hargnesid eelmise, 2018. aasta augustis, kui 31-aastane kannatanu sai telefonikõne, milles teda kutsuti kohtuma kahe mehega ja võlga klaarima. Kohale saabunud mehed aga hakkasid kannatanut peksma, vahendab MTV.

Mehed olid löönud kannatanut nuia või nuia taolise esemega pähe ja ülakehasse. Samuti löödi rusikatega. Kannatanu Facebooki lehele ilmus samal ajal tekst: „R.I.P.”

Pärast peksmist läksid mehed kohtuma kolmanda, neist vanema mehega Glo Hotelli Kluuvi-sse. Seal otsustati, et peks polnud piisav „sanktsioon”. Kannatanu aeti taas välja, valetades, et tahetakse asju arutada.

Kohale jõudes tuli vanem mees nägu peites autost välja ja tulistas kannatanut vähemalt viis korda. Kannatanu tuttav naine jooksis kannatanu juurde ja hakkas teda kallistama, aga tulistaja jätkas tulistamist. Lõpuks, kui isegi 20 meetri pealt ei saanud tulistaja kannatanule ja naisele pihta, sõideti sündmuskohalt minema.

Politsei versiooni kohaselt naasid mehed pärast seda hotellituppa, et arutada kannatanu saatust. Relv visati autost põgenemise ajal välja, aga kahtlustuse kohaselt toodi see veel samal õhtul tee äärest ära.

Prokurör nõuab meestele reaalset vanglakaristust. Kahte süüdistatakse vägivallas ja kolmandat mõrvakatses, tapmiskatses, relvakuriteos, narkokuriteos ja kauba ebaseaduslikus sisseveos. Ühte vägivallatsejat süüdistatakse lisaks mõrvakatsele kaasa aitamises autoroolis olles.

Kohtuotsus asja kohta peaks tulema järgmisel nädalal. Kuriteod tulid välja, kuna toll jälgis ja kuulas pealt tulistaja telefoni seoses ühe varasema narkokuriteo uurimisega. Politsei on asja nimetanud organiseeritud kuritegevuse arveteõiendamiseks.

Kommentaarid
(Külastatud 970 korda, 1 külastust täna)