Pikaaegne eestisoomlane saab tõenäoliselt Soome uue valitsuse ministriks

Eestis pikka aega elanud soomlane Timo Harakka saab tõenäoliselt Soome uue valitsuse ministriks.

Sotside ridadesse kuuluv Harakka on kandidaat uue, Antti Rinne valitsuse transpordi- ja kommunikatsiooniministri kohale vahendab Talouselämä.

Kui see tõeks osutub, siis läheb Rail Baltica ja Tallinna-Helsingi tunneli rajamine tõenäoliselt lepase reega, sest Harakka oli pikka aega Tallinna inimene ja huvitatud Soome-Eesti suhete tihendamisest.

Timo Harakka on elukutselt ajakirjanik. Tema abikaasa Anu Laitila juhtis Tallinnas aastaid Soome Instituuti ja juhib nüüd Soomes Eesti Instituuti. Peres kasvab kolm last. Pere elas aastaid Tallinnas, Harakka sõitis rahvasaadikuna Eesti ja Soome vahel. Nüüd elab pere Helsingis.

Harakka on kurtide vanemate poolt adopteeritud kuulja laps ja tema teine emakeel on viipekeel.

Kommentaarid
(Külastatud 435 korda, 1 külastust täna)