Eestis ja Soomes hobuste väärkohtlemise eest karistada saanud soome loomaarst jäi vahele Prantsusmaal

Soome loomaarst hoidis Prantsusmaal hobuseid kohutavates tingimustes, mistõttu suri 11 looma ja ametnikud konfiskeerisid üle 100 nälginud hobuse.

Ametnikud korraldasid Prantsusmaa keskosas Saone-et-Loiren’i piirkonnas Cronat’is asuvas soomlase ostetud farmis reidi märtsikuu lõpus. Seal võeti ära üle 100 hobuse ja 11 hobust olid surnud, vahendab väljaanne Le Journal du Centre.

Loomakaitseorganisatsiooni Réserve’i info kohaselt olid loomade elamistingimused kohutavad. Suurem osa hobuseid oli nälginud, paljud olid vigastatud. Hobused olid ilma valveta 170 ha suurusel territooriumil. Neil polnud piisavalt joogivett ja nad olid metsikud.

Loomaarsti seletus oli katastroofiline. Hobused olid nälginud, tall oli hullus olukorras. Hobuste omanik on loomaarst, aga tal pole Prantsusmaal tegevusluba, edastas Réserve’i esindaja.

Cronati võimud on volitanud Réserve’i esindajaid tegelema hobustega järgneva kolme kuu jooksul, kuni nad maha müüakse. Hobuseid aga kuhugi mujale viia ei saa, kuna nad on väga halvas olukorras.

Cronati ametivõimud olid käinud hobuseid ka varem vaatamas ja olnud tunnistajaks nende kehvale olukorrale. Veebruaris leiti neli surnud hobust, kes olid üksteise otsas hunnikus. Lisaks leiti väljaheidete seest paarkümmend surnud koera.

Hobusetalu viis aastat tagasi soetanud soome loomaarst end süüdi ei tunnista. Naise väitel on aasta algusest surnud 11 hobust, aga seda seoses vanaduse ja toidumürgitusega.

Naine on varem Soomes mõistetud süüdi loomade väärkohtlemise eest, 2014. aastal võtsid Eesti ametivõimud naiselt ära 15 hobust ja ühe poni.

Faits divers – Onze chevaux et des chiens morts : une centaine d’équidés saisis au “haras de la misère” à Cronat

“Je l’appelle le haras de la misère, les propriétaires sont des Thénardier”, affirme Pauline Proriol, fondatrice de l’association de défense des équidés la Réserve. Jeudi 28 et vendredi 29 mars, la direction départementale de la Protection des populations (DDPP) est intervenue à Cronat, commune frontalière de la Nièvre, comme l’a révélé le Journal de Saône-et-Loire : cent trois chevaux ont été saisis au haras de la Baulme.

Kommentaarid
(Külastatud 388 korda, 1 külastust täna)