Eesti jooksja võitis Helsingi kevadmaratoni

Eesti jooksja Klarika Kuusk võitis laupäeval, 13. aprillil Helsingi kevadmaratoni tulemusega 3:11.42.

Heas tempos (4.26 min/km) alustanud Klarika võttis liidripositsiooni sisse kohe distantsi alguses. Pooleks distantsiks oli ta oma edumaad järgmiste jooksjate ees suutnud kasvatada juba ligi kolmele minutile, kuid ütlus, et maraton algab alles peale 35. kilomeetrit, pidas paika, vahendab Marathon100.com.

Viimasel kümnel kilomeetril ehk vahemikus 31-42 km kukkus Kuuse keskmine tempo enam kui 20 sekundit kilomeetri kohta ning kui distants oleks natuke pikem olnud, oleks ka esikoht läinud. Teisena lõpetanud soomlanna Marika Krohns läbis maratoni tõusvas tempos ning lõpuks jäi kahte jooksjat eraldama vaid 21 sekundit. Krohnsi tulemus oli 3:12.04.

Kommentaarid
(Külastatud 247 korda, 1 külastust täna)