Briti kodanikud on hakanud end seoses Brexitiga Soomes usinalt registreerima

Briti kodanikud on hakanud Soomes usinalt registreerima Euroopa Liidu elamise õigust. Jaanuarist märtsini registreeris end 551 Briti kodanikku.

Kaks aastat tagasi oli vastav number 98 ja eelmisel aastal 174, vahendab Keskisuomalainen.

Registreerimine on eriti hoogsalt lahti läinud käesoleval aastal, kuna inimestele on teave kohale jõudnud. Pärast Brexiti hääletust on Soomes elamisõiguse registreerinud kokku 1722 Briti kodanikku. Britid hääletasid Euroopa Liidust väljaastumise poolt 2016. aasta juunis, aga lahkumise kuupäeva pole veel paika pandud.

Briti peaminister Theresa May palus reedel Brexitile lisaaega kuni 30. juunini. Soome migratsiooniamet on valmistunud vastu võtma tuhandete Soomes elavate Briti kodanike registreerimistaotlusi, kui Brexit teoks saab. Osa neist ei pruugi aga täita elamisloa tingimusi.

Brexit on sysännyt brittejä rekisteröimään oleskeluoikeuksiaan Suomessa – “Tieto on mennyt perille”

Britannian EU-eron eli brexitin lähestyminen on saanut britit rekisteröimään EU-oleskeluoikeuksiaan Suomessa kiihtyvään tahtiin. Tammi-maaliskuussa oleskeluoikeuden rekisteröintiä haki 551 brittiä, kun määrä vastaavana aikana toissavuonna oli 98 ja viime vuonna 174. – Tänä vuonna rekisteröiminen on todella alkanut kiihtyä eli tieto on mennyt perille, kertoo tulosalueen johtaja Kerstin Söderlund Maahanmuuttovirastosta (Migri).

Kommentaarid
(Külastatud 94 korda, 1 külastust täna)