Baari turvamees sai Soomes tingimisi vanglakaristuse, kuna jättis leitud kuldketi omanikule tagastamata

Soomes oli omapärane juhtum, kus baari turvamees sai tingimisi 60-päevase vanglakaristuse selle eest, et jättis leitud kuldketi endale.

Lahtis elav endine rahuvalvaja kaotas baaris 158-grammise ja ligi 7000 eurot maksva kuldketi. Baaris uksehoidjana töötanud mees leidis selle keti ja jättis endale. Mees viis keti koju ja ei viinud seda politseisse, nagu kord ette näeb, vahendab Iltalehti.

Uksehoidja ei teadnud, kellele kett kuulus, aga siis oleks ta pidanud selle politseisse viima. Keti kaotanud mees oli sellest omakorda teatanud politseisse. Ta oli töötanud rahuvalvajana ja soetas keti selle töö käigus.

Keti kaotanud mees alustas ise detektiivitööga ja käis läbi kõik pandimajad. Teda saatiski edu, sest ketti oli ühele pandimajale pakutud. Pandimaja ei võtnud ketti vastu, sest selle toojal polnud ette näidata tõendit, kust ta oli selle saanud. Pandimajas oli aga seal käinud mehest jäänud videosalvestus ja sellest videost tundis endine rahuvalvaja oma keti ära.

Politsei sai pärast seda keti omanikult vajalikku infot. Varsti oli politsei abil ligi 7000 eurot maksev kett omaniku käes tagasi. Keti leidnud turvatöötaja aga mõisteti kohtus 60 päevaks tingimisi vangi. Mees kaotas pärast seda õiguse töötada turvamehena. Lisaks pidi mees maksma kinni kannatanu eri kulud summas 3180 eurot.

Neljapäeval tehtud otsus pole veel jõustunud.

Ex-rauhanturvaaja hukkasi baariin 7000 euron kultaketjun – portsari löysi korun ja yritti pantata, mutta joutui itse ovelasti jallitetuksi

Lahtelainen 158 gramman kuningaskultaketjun omistaja voi henkäistä helpotuksesta, sillä 7 000 euron arvoinen ketju on taas oikealla omistajalla.

Kommentaarid
(Külastatud 294 korda, 1 külastust täna)