Autojuhid varastasid Posti logistikakeskusest ligi 60 000 euro eest elektroonikat

Kaks autojuhti mõisteti teisipäeval Helsingi ringkonnakohtus süüdi varguses eriti suures ulatuses.

Kauba laialiveo autojuhid olid varastanud Espoos asuvast logistikakeskusest elektroonikat ligi 60 000 euro väärtuses. Mehed mõisteti kohtus süüdi, vahendab Helsingin Sanomat.

Kuriteod toimusid 2016. aasta lõpu ja 2016. aasta kevade vahelisel ajal. 1983. ja 1969. aastal sündinud mehed varastasid telefone ja tahvelarvuteid. Kalleid elektroonikasaadetisi läks kaduma iga paari nädala tagant.

Vargused tulid välja 2016. aasta aprillis, kui Posti sai varastele jälile ühte saadetisse pandud GPS-seadme abil. Siis langes kahtlus kahele autojuhile, kes polnud Posti, vaid ühe lepingupartneri töötajad.

Autojuhtidest noorem tunnistas vargused üles, aga vanem midagi omaks ei võtnud. Valvekaamera salvestuselt on samas näha, kuidas ka vanem mees pani saadetisi noorema autojuhi kärusse, kuigi need sinna ei kuulunud. Need tõendid olid nii selged, et kohus mõistis mõlemad mehed varguses süüdi. Kumbki sai ühe aasta pikkuse tingimisi vangistuse.

Mõlemad mehed taotlesid varasema kohtuotsuse ümbervaatamist ja karistuse leevendamist. Helsingi ringkonnakohus ei pidanud seda aga põhjendatuks ning karistused jäid jõusse.

Lisaks peavad mehed kinni maksma kadunud asjade kahju ligi 60 000 eurot.

Lähetykseen kätketty gps-paikannin paljasti järjestelmällisen varastelun Postin logistiikkakeskuksessa – saaliin arvo lähes 60 000 euroa

Jakeluauton kuljettajat varastivat Vantaalla sijaitsevasta Postin logistiikkakeskuksesta lähes 60 000 euron arvosta elektroniikkaa. Kaksi postilähetyksiä itselleen haalinutta miestä tuomittiin tiistaina Helsingin hovioikeudessa törkeistä varkauksista. Rikokset tapahtuivat tuomion mukaan loppuvuoden 2015 ja kevään 2016 välisenä aikana. Vuosina 1983 ja 1969 syntyneet miehet varastivat yksinomaan puhelimia ja tablettitietokoneita. Arvokkaita elektroniikkalähetyksiä katosi teille tietymättömille lähes kahden viikon välein.

Kommentaarid
(Külastatud 738 korda, 1 külastust täna)