Arvamus Soomest: Kas tõesti tahab Soome võtta kasutusele Moskva aja?

Kui Soome võtab kasutusele püsiva suveaja, nagu ka Eestis tahetakse teha, siis tähendab see, et nii Soome kui Eesti võtavad vastu Moskva aja. Soomes on sellele tekkinud vastuseis.

Ajalehes Helsingin Sanomat avaldatud arvamusloos kirjutab soomlane Paavo, et kui siirdutakse püsivasse suveaega, siis on see Moskva aeg, mida kasutab Venemaa Euroopa-osa.

Praegu on Soome samas ajavööndis Baltimaade, Ukraina, Rumeenia, Bulgaaria ja Kreekaga. Paavo arvates aga sobiks Soomele rohkem Kesk-Euroopa aeg, kuna suur osa Soomet on lähemal Kesk-Euroopa ajavööndile. Turu linnast lääne pool on aga juba täielikult Kesk-Euroopa ajavöönd. Seetõttu oleks Kesk-Euroopa aeg Soomele loonulikum valik.

Kesk-Euroopa aega kasutab terve Euroopa, välja arvatud Suurbritannia, IIrimaa, Portugal ja Island. Kui aga Soome võtab kasutusele Moskva aja, siis oleks vahe muu Euroopaga 2 tundi.

Lisaks väidab Paavo, et kellaajaga otsustab Soome, kas kuulub läände või itta. Tema väitel pooldab enamus soomlasi praegust lääne suunda. Seetõttu pooldab ta püsiva ajana praegust talveaega ehk normaalaega.

Lukijan mielipide: Haluaako Suomi siirtyä Moskovan aikaan?

Euroopan unioni on päättänyt, että nykyisestä kesäaikajärjestelmästä luovutaan. Päätös toteutunee parin vuoden päästä. Kukin maa saa päättää, mihin aikavyöhykkeeseen kuuluu jatkossa. Suomessa on käyty runsaasti keskustelua siitä, jatkammeko talvi- eli normaaliajassa vai kesäajassa. Tämä sisältö kuuluu HS Digi -tilaukseen Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentaarid
(Külastatud 112 korda, 2 külastust täna)