81-aastane soome mees räägib, kuidas ta kodus 4 röövlit tõrjus

Soomes alla 3000 elanikuga Hartola vallas nüüd muust ei räägita kui 81-aastasest vanapapist, kes tõrjus vapralt 4 koju tunginud röövlit.

Mees räägib, mis 19. märtsil teisipäeva hommikul siis õigupoolest juhtus. 81-aastane mees oli kodus hommikul kell 9 ajal, kui uks järsku avanes. Ukse taga seisis nägu katva kommando-mütsiga mees ja temaga koos sisenes teine mees, kes hakkas köögis asju loopima.

Kui mehed sisse tulid, arvas peremees, et oma küla mehed teevad nalja. Aga mehe väitel oli see nagu ISIS-e grupeering, kes tuli lihtsalt röövima, vahendab Ilta-Sanomat.

Mehed olid tulnud tuppa sisse ja ütlesid peremehele, et ta kuhugi ei läheks. Üks meestest pani televiisori kinni. Sisse tunginud mehel olid mingid rauad käes ja sellega lõi peremeest. Vanamees kukkus põrandale, mille peale mees teda jalgadega tallas. Vanamees ütles, et teda peksti nagu siga.

Vanamehel õnnestus siiski püsti saada ja püstol kätte võtta. Siis ta tulistas meest, kes oli teda löönud. Pärast seda pani sisse tunginud mees plehku. Ta oli ilmselt arvanud, et see oli mängupüstol.

Politsei pidas vana mehe saadud vigastusi tõsisteks ja eluohtlikeks. Nüüd tunneb ta end paremini, aga pea pole veel päris terve. Kodus oli põrand verine, laud verine ja kõik muu verine. Tema juurest viidi ka asju minema.

Politsei kahtlustab 1997, 1997, 1999 ja 2000. aastal sündinud mehi röövis ja kodurahu rikkumises. Nüüd kardab 81-aastane mees, et hoopis tema mõrvariks tehakse. Kuuli saanud röövel jäi ellu, aga viibib pikka aega haiglaravil.

Politsei kahtlustab 81-aastast meest tapmiskatses, aga politsei ei saa hinnata, kas tegemist oli hädakaitsega. Hiljem peab seda hindama prokurör.

Nyt puhuu 81-vuotias teräsvaari, joka pysäytti 4 ryöstäjää: “Oli kuin Hartolan kylän Isis-joukko”

Poliisi tutkii parhaillaan törkeää ryöstöä, jonka uhriksi joutunut, paikkakunnalla monien tuntema vanhus puolustautui hurjasti kotiinsa tunkeutuneita miehiä vastaan. Nyt hän kertoo, mitä tiistaiaamuna 19. maaliskuuta hänen mukaansa tapahtui. 81-vuotias oli kotonaan noin kello yhdeksän aikaan, kun kuuli oven aukeavan. Oven takana seisoi kommandopipon tapaisella päähineellä naamioitunut mies.

Kommentaarid
(Külastatud 291 korda, 1 külastust täna)