11-aastane soome koolipoiss sai koolis tunni ajal raske vigastuse, kahtlustatakse vägivalda

Hämeenlinnas sai 11-aastane poiss kooli tunni ajal raske kaelavigastuse, mistõttu kahtlustab politsei vägivalda.

Lugu juhtus juba veebruaris, aga poisi isa räägib, et kael on endiselt valus. Juhtumi põhjustas mäng, mis on ohtlik, vahendan Ilta-Sanomat.

Politsei kahtlustab, et üks õpilastest lõi 11-aastast klassivenda keset inglise keele tundi ootamatult vastu pead. Poiss kukkus põrandale ja tema enesetunne oli mitu päeva kehv.

Poisi aistingud jäid kehvemaks, mistõttu pöörduti haiglasse. Poisil kahtlustatakse kaelavigastust. Isa väitel kahjustati löögiga poisi kaelaarterit. Kaks kuud on möödas ja poisil on jätkuvalt halb olla. Poiss ei saa kaelavigastuse tõttu korralikult pead pöörata.

Lisaks tekitab vigastus peavalusid ja nõrkust. Poiss on käinud pärast juhtunut koolis, aga oma kotti ta kanda ei suuda. Teised õpilased on aidanud poisil kotti kanda.

Poisil seisab nüüd ees 3-kuuline intensiivne neurofüsioteraapia ja pärast seda hinnatakse olukorda uuesti. Kui lihas ja kesknärvisüsteem tööle ei hakka, siis on midagi tõsisemat lahti.

Politsei uurib asja kui kehalist väärkohtlemist. Kuivõrd kahtlusalune on alla 15-aastane, siis tema vastutust ei kanna ja asi prokuratuuri ega kohtusse ei jõua. Kooli direktor peab juhtumit tõsiseks. Direktor ei soovinud kommenteerida, mis pärast juhtunut on koolis ette võetud.

Kooli direktor on varem rääkinud, et koolis on vahetunni ajal mängitud „mängu”, kus teist õpilast on löödud tahtlikult vastu kätt. Eesmärk on, et löögi saajal tekiks „puukäsi”. See vägivaldne ajaviide arvatakse olevat ka antud juhul vigastuse põhjuseks.

Kooli direktor sai asjast teada alles pärast antud vägivallajuhtumit. Poisid oli kasutanud mängu puhul nime jutipumppu (hokilöök). Poisid on rääkinud, et tahavad teisele tekitada puukätt. Seda tehakse nii, et käsi pannakse rusikasse, keskmine sõrm veidi väljas ja selle sõrme nukiga lüüakse õlast veidi allapoole närvikohta, nii et tekib puukäe tunne. Kui kooli juhtkond sai sellest teada, siis keelati sellised mängud ära.

Epäily: 11-vuotias poika pahoinpideltiin kesken oppitunnin, sai vakavan niskavamman – “On oikein patti tuolla niskassa”

Ikäviä piirteitä saanut välikohtaus tapahtui hämeenlinnalaisessa alakoulussa helmikuussa. Poliisin epäilysten mukaan yksi oppilaista löi 11-vuotiasta luokkakaveriaan yllättäen kädellä pään alueelle kesken englannintunnin. Poika tuupertui lattialle, ja hänen olonsa oli usean päivän ajan heikko. Esimerkiksi tajunnan lasku heikkeni, ja hän kävi sairaalassa tutkimuksissa. Pojalla on epäilty niskavammaa. Isän mukaan lyönti vaurioitti niskanikamavaltimoa.

Kommentaarid
(Külastatud 416 korda, 1 külastust täna)