Uus ilmaprognoos: Soomes läheb siiski soojemaks

Ilmaprognoosid on viimasel ajal vaheldunud ülepäeviti. Nüüd ütleb värske ilmaprognoos, et Soomes läheb märtsi lõpus keskmisest soojemaks ja soe ilm püsib aprillikuuni välja.

Soomes puhuvad hetkel läänetuuled ja toovad soojemat õhku. Soome lõuna- ja keskosas on plusskraadid ja püsivad aprilli alguseni välja. Aprilli keskpaigaks peaks õhutemperatuur tõusma üle 5 kraadi, vahendab Iltalehti.

Soomes kasutatakse mõistet termiline kevad, mil ööpäeva keskmine temperatuur on üle nulli. Selline kevad on juba saabunud. Lapimaal on samuti keskmisest soojem, mis tähendab, et päeval on temperatuur nullis. Lähipäevil on Soomes oodata sademeid, mis Lapimaal tulevad veel lumena, aga mujal lörtsi ja vihmana.

Nyt saapuu kevät! Pitkän ajan ennuste povaa tavanomaista lämpimämpää

Sää jatkuu keskimääräistä lämpimänä aina huhtikuun alkupuolelle saakka.

Kommentaarid
(Külastatud 292 korda, 1 külastust täna)