Üle hüpanud sõjaväelane: Venemaa kavandab täiemahulist Ukraina hõivamist 100 000 sõjaväelasega

Venemeelsete kontrolli all olevast Ukraina osast läände põgenenud sõjaväelane ütles, et Venemaa kavandab täiemahulist Ukraina hõivamist nelja tunni jooksul 100 000 sõjaväelasega.

40-aastane endine venemeelsete poolel võidelnud tankikomandör Svetlana Drjuk andis Kiievi võimudele üle plaanid, mille kohaselt kavandatakse Ukraina hõivamist. Naine andis ühtlasi oma ukrainlasest armukesele edasi info, mis võimaldas hävitada 8 moodsat Vene tanki T-72, vahendab Daily Mail.

Naise ülehüppamine on Venemaale suur löök, kuna temast vändati enne seda propagandafilm, kuidas kiirabiarstist sai tankikomandör. Film oli kavas eetrisse lasta maikuus.

Drjuk, kelle hüüdnimi on Veterok ütles Ukraina meediale, et tema elu muutis armumine ühte Ukraina julgeolekutöötajasse. Naise sõnul on see mees tema jaoks praegu olulisem kui koostöö Kremli-meelsete võimudega Ukraina idaosas. Enne seda oli tankikomandör Drjuk olnud üks venemeelse Novorossija sümboleid.

Naise väitel on Ukrainasse tungivatele Vene sõduritele ette valmistatud spetsiaalsed isikut tõendavad dokumendid. Nende järgi on tegemist Donetski või Luganski kodanikega. Naise väitel on ta valmis andma asja kohta tunnistusi Haagi inimõiguste kohtus. Ühtlasi on naine valmis võitlema Ukraina eest. „Kui mulle öeldakse, et võta automaat, siis võtan automaadi ja kui öeldakse, et võta tank, siis võtan tanki,” ütles naine.

Mässuliste endine komandör Igor Strelkov nimetas naist „Juudaks” ja kinnitas infot kaheksa tanki hävitamise kohta. Spekuleeritakse ka seda, et naine lasi end lihtsalt Ukraina julgeolekutöötajate poolt ära meelitada. Donetskis levitatakse infot, et naine rööviti, kui ta külastas oma sugulasi Moldovas.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6769859/Russia-planned-scale-invasion-Ukraine-100-000-ground-troops.html

Kommentaarid
(Külastatud 2,535 korda, 1 külastust täna)