Üks Etioopia lennukatastroofi ohvritest oli 28-aastane norralanna

Üks eilse Etioopia lennukatastroofi ohvritest oli 28-aastane norralanna Karoline Aadland. Naise surma kinnitas Norra Punane Rist, mille heaks naine töötas.

Norralanna oli lennul ET302, mis Etioopias Addis Abeba ligidal eile, pühapäeva hommikul alla kukkus. Õnnetuse ajal oli naine välislähetuses. Norra Punane Rist saadab sündmuskohale oma esindaja, kes seal asju korraldab.

Ühtlasi pakub Norra Punane Rist abi lähedastele ja kolleegidele. Karoline Aadland oli pärit Bergenist, aga elas Oslos. Naine sõitis Addis Abebasse laupäeval ja pidi mitme nädala jooksul külastama eri riike Aafrikas. Varem oli naine töötanud ÜRO juures ning tegelenud laste abistamisega.

Lisaks on Slovakkia rahvasaadik Anton Hrnko andnud sotsiaalmeedias teada, et lennukis olid tema naine ja kaks last. Lennuki pardal oli olnud vähemalt 19 ÜRO töötajat. ÜRO peasekretär Antonio Guterres avaldas juhtunu pärast kahetsust.

Õnnetuse põhjuseid uuritakse. Lennuki kapten Yared Getachewia oli olnud kogenud lendaja, kel seljataga 8000 lennutundi. Praegu on teada, et vahetult pärast õhku tõusmist oli kapten palunud luba tagasi pöörduda.

Mõned tunnid enne saatuslikku lendu oli lennuk saabunud Lõuna-Aafrikast Johannesburgist ja seal ei tuvastatud midagi kahtlast. Lennukis oli õnnetuse hetkel 149 reisijat ja 8 meeskonnaliiget.

Røde Kors savner norsk medarbeider etter flystyrt

Det er med stor sorg at vi i dag har informert våre ansatte om denne forferdelig triste nyheten, sier generalsekretær i Røde Kors Bernt G. Apeland. Røde Kors bekrefter at vår økonomimedarbeider i internasjonal avdeling Karoline Aadland (28) er blant de savnede etter at flight ET302 styrtet i Etiopia søndag.

Kommentaarid
(Külastatud 368 korda, 1 külastust täna)