Tütar leidis Soome sotsiaalmaja korterist eest isa surnukeha, mis oli seal olnud nädalaid

Soome naine leidis Oulu sotsiaalmaja korterist isa surnukeha, mis oli seal tõenäoliselt olnud nädalaid. 48-aastane naine andis asja politseisse.

Ligi 70-aastane isa leiti sotsiaalmaja korterist surnult paar nädalat tagasi, veebruari lõpus. Tütar ei suuda ära imestada, kuidas võis isa surnukeha olla seal nädalaid, võibolla isegi kuu aega ilma, et keegi oleks seda märganud, vahendab Iltalehti.

Viimane elumärk isast oli 27. jaanuaril, mil ta oli käinud toidupoes sisseoste tegemas. Vaasas elav tütar imestas, miks isa telefoni ei võta ja ta läks ise suusapuhkuse ajal kohapeale Oulusse asja uurima.

Isal oli diabeet ja veidi dementsust, nii et tütar hakkas muretsema. Enne jõule oli olnud olukord, mil ta ei saanud isaga ühendust ja siis saatis ta politsei asja uurima. Tookord tuli välja, et vana telefon oli katki läinud. Pärast seda osteti uus nutitelefon, mille kasutamine oli aga keeruline.

Tütar arvas algul, et isa ei osanud telefoni ära laadida. Isa korteri juurde jõudes aga nägi ta, et keegi ust ei ava. Postiluuki avades nägi ta suurt hunnikut posti. Postiluugist tuli halba lõhna. Ta nägi, et voodi oli tühi ja madrats imelikus asendis.

Kohapeal selgus, et keegi ei teadnud isast midagi. Ta helistas politseisse, aga enne seda tuli kohale hooldusfirma auto. Politsei läks koos hooldusfirma töötajatega korterisse ja neile avanes šokeeriv pilt. Üks politseinikest ütles, et surnukeha oli seal olnud nii kaua, et tema nägu polnud võimalik enam ära tunda.

Hiljem selgus, et hooldajad olid käinud isa korteri ukse taga mitu korda veebruarikuu jooksul. Millegipärast ei osanud nad aga suurest postikogusest ja hirmsast haisust midagi järeldada. Tütar kirjutas pärast seda hooldajate kohta avalduse politseile. Ta pole hooldusfirmast saanud siiani vastust, miks nii juhtus.

Hooldajad olid öelnud, et ei saanud korterisse ilma loata siseneda. Enne seda oli isa olnud heas seisukorras, ta käis linnas söömas ja raamatukogus. Sotsiaalmajas oli ta elanud ainult aasta. Isa ei kurtnud kunagi, telefonis rääkis, et tervis on hea.

Pärast surma aga selgus, et Oulu linna töötaja hinnangul vajas isa juba detsembris suuremat hoolt. See tähendas, et meest oleks käidud igapäevaselt vaatamas.

Tütar rääkis, et isa surmale eelneval nädalal oli samast sotsiaalmajast leitud veel üks eakas inimene surnuna. See inimene oli seal olnud kaks nädalat surnult.

Tytär löysi isänsä kuolleena palvelutalosta – vainaja oli virunut lattialla jo viikkoja

Kaikki me tulemme joskus vanhoiksi ja ehkä muutamme palvelutaloon luullen, että siellä on se turva aina olemassa, 48-vuotias nainen sanoo ääni särkyen. Hän on vihainen ja ihmeissään isänsä kohtalosta. Seitsemänkymppinen isä löydettiin menehtyneenä oululaisessa palvelutalossa sijaitsevan asunnon lattialta pari viikkoa sitten, helmikuun lopussa.

Kommentaarid
(Külastatud 650 korda, 1 külastust täna)