Tobe lugu: eestlastelt küsitakse Soomes mobiililepingu sõlmimisel kuni 500 eurot ettemaksu

Kui soomlased saavad mobiililepingu sõlmida ilma ettemaksuta, siis Soome tulnud eestlastelt küsitakse ettemaksu kuni 500 eurot.

Pikemat aega Soome elanud eestlased saavad lepingu sõlmida ettemaksuta, selgub sotsiaalmeedias edastatud infost.

Mitmed eestlased on Soome elama või tööle minnes puutunud kokku probleemiga, et mobiilifirmad küsivad lepingu sõlmimisel ettemaksu. Näiteks küsima Telia Soomes lausa 500 eurot, kui inimene on tulnud ajutiselt Soome elama.

Selle 500 euro eest saab olemasolevaid tariife arvestades mitu aastat helistada. Väiksemat tagatisraha, 100-150 eurot küsib Elisa/Saunalahti.

Ajutiselt Soome kolinud inimestel soovitatakse lepingu asemel võtta kõnekaart, mis on palju odavam. R-kioski Saunalahti kõnekaart maksab 6 eurot ja see kehtib kolm kuud ilma laadimata, 12 kuud viimasest laadimisest ja kaart töötab ka välismaal. Raha saab juurde laadida 10 euro kaupa. Või siis saab võtta Saunalahti netipaketi hinnaga 20 eurot kuus. Kui kasutada Saunalahti kõnekaardiga piiramatult kõnesid ja netti, maksab see 27-30 eurot kuus.

Kommentaarid
(Külastatud 1,845 korda, 1 külastust täna)