Soomes tuli talv tagasi: hommikul mõõdeti -31,2 kraadi, külm jääb pikemaks püsima

Soome tuli põhja poolt väga külm õhumass, mis tõi kaasa krõbeda külma. Hommikul mõõdeti Lapimaal Sallas lausa 31,2 kraadi. Isegi Lõuna-Soomes oli külma 20 kraadi ringis.

Võrreldes erakordselt sooja veebruariga paugub nüüd märtsis korralik talvepakane.  Sünoptikute väitel võetakse nüüd veebruari soojakraadid tagasi külma märtsi ja aprilliga. Soome on oodata veel ohtralt lund ja kevadet ei paista veel kusagilt.

Nii homme, neljapäeval kui ka reedel sajab Soome lõunaosas lund. Reedel läheb Soome lõunaosas ilm soojemaks ja võib sadada ka vihma.

Uue prognoosi kohaselt püsib Soomes külm ilm veel pikalt. Märtsi kaks esimest nädalat on tavapärasest külmemad. Viimati oli nii külm ilm Soomes jaanuaris. Lapimaal võib reedel tulla lausa 35 kraadi külma. Järgmine nädal on samasugune. Ööd ja eriti hommikud on väga külmad, vahendab Iltalehti.

Foreca Suomi on Twitter

Keskiviikko on alkanut koleana ja Sallan #Naruska’ssa mitattiin yöllä -31,2 astetta. Lämpötilaerot ovat tänään olleet kuntien sisälläkin suuria, esimerkiksi #Kuusamo’ssa mitattiin Kiutakönkäällä -29,6°C ja Talvijärvellä -19,4°C! #sää #forecasuomi #pakkanen #maaliskuu

Kommentaarid
(Külastatud 272 korda, 1 külastust täna)