Soomes kunstnikuna tuntud mees vägistas tema juurde magama jäänud naise ja pildistas teda, pandi vangi

Pohjanmaa kohus mõistis reedel kaheks aastas vanglasse 43-aastase mehe, kes oli vägistanud tema juurde magama jäänud naise ning poolalasti naist salaja pildistanud. Mees on Pohjanmaal tuntud kui kunstnik, naine oli täisealine.

Lisaks vanglakaristusele mõistis kohus süüdlaselt välja 4000 eurot hüvitist kannatanule, lisaks tuleb tasuda kohtukulud, vahendab MTV.

Naine ja mees olid eelmise aasta oktoobris veetnud koos aega ja tarvitanud mehe korteris alkoholi. Naine oli jäänud väsinuna ja joobnuna diivanile magama. Pärast seda võttis mees naisel püksid jalast ja oli temaga kahel korral kaitsmata vahekorras.

Mees lõpetas, kui naine üles ärkas ja sai aru, mis toimub. Naine lahkus kohe. Kohtu hinnangul vägistas mees naise.

Mees pildistas kannatanut mitmel korral, kui naine magas osaliselt riietatuna. Selle tõttu mõisteti mees süüdi salajases jälgimises.

Kohtu hinnangul oli tegemist vägistamisega, kuna mees kasutas ära naise teadvusetut olekut. Kannatanu oli sellises olukorras võimetu end kaitsma. Kohtu hinnangul peetakse teadvuseta olekuks sellist olukorda, kus inimene pole teadvuse juures kas alkoholi või ravimite mõjul või on ta sügavas unes. Magava inimese suhtes toime pandud vägistamine on karistatav seetõttu, et magav inimene ei ole võimeline end kaitsma. Seetõttu võib kohtu hinnangul olla tegemist vägistamisega, kuigi vägivalda ei tarvitatud.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/taiteilijana-tunnettu-mies-raiskasi-luokseen-sammuneen-naisen-ja-kuvasi-tata-puolialastomana-oikeus-tuomitsi-kahdeksi-vuodeksi-vankilaan/7305360

Kommentaarid
(Külastatud 533 korda, 1 külastust täna)