Soome sõidust teatamata jätnud välistudeng saadeti Eestist välja

Nepaalist pärit tudeng ei informeerinud Eestis kooli Helsingisse sõidust, nabiti sadamas kinni, pisteti pokri ja saadeti pärast elamisloa tühistamist tagasi kodumaale.

Reeta Bhandari (26) tuli Nepalist Eestisse pool aastat tagasi, et Mainori Kõrgkoolis rahvusvahelist ärijuhtimist õppida. Tema abikaasa ja 11-kuune tütar jäid kodumaale ootama, mil ema õpingutelt naaseb. Kuna Reeta sugulased elavad Helsingis, käis ta neil Tallinnast tihti külas. Niipea kui õppimise kõrvalt mahti sai, veetis mõne päeva Helsingis sugulaste juures. Enamasti jõudis ta sinna korra kuus, vahel kujunes paus ka pikemaks. Kokku jõudis Reeta niiviisi Soomes käia viis korda ning kuna tal mingit plaani sinna jääda polnud, tuli ta alati Eestisse tagasi, vahendab Postimees.

Veebruari lõpus tuli Reetale Nepaalist külla ka tema abikaasa. Väikest last nii pikale reisile mees kaasa ei võtnud, tütreke jäi koju Nepaali. Pärast nädal aega koos Eestis viibimist soovisid nad taas Soome sugulasi külastama minna. Nad ostsid piletid, võtsid oma passid ja läksid laevale. Pärast piletite ettenäitamist tuli nende juurde aga politseinik, kes hakkas küsimusi esitama.

Edasi loe Postimehest.

Kommentaarid
(Külastatud 424 korda, 1 külastust täna)