Soome president rahuldas valitsuse tagasiastumispalve

Soome president Sauli Niinistö rahuldas täna hommikul valitsuse tagasiastumispalve ja ühtlasi palus, et valitsus jätkaks kohusetäitjana.

Peaminister Juha Sipilä esitas täna tagasiastumispalve, kuna valitsuse kavandatud sotsiaal- ja tervishouteenuste ning haldusreform kukuvad parlamendis läbi.

Reformi läbikukutamise taga on teadaolevalt koonderakonna Kokoomus juht Petteri Orpo. Teadaolevalt sai peaminister Juha Sipilä juba eile, neljapäeva õhtul teada, et reformid kukutatakse parlamendis läbi. Pärast seda kogunesid peaminister Juha Sipilä juhitava Keskerakonna poliitikud peaministri juurde asja arutama, vahendab Helsingin Sanomat.

TPKanslia on Twitter

Pääministeri @juhasipila jätti hallituksen eronpyynnön presidentti @Niinisto:lle Mäntyniemessä. Presidentti Niinistö hyväksyi eronpyynnön ja pyysi valtioneuvostoa jatkamaan toimitusministeristönä, kunnes uusi valtioneuvosto on nimetty.

Kommentaarid
(Külastatud 402 korda, 1 külastust täna)