Soome politsei paljastas Lõuna-Soomes tegutsenud Eesti varaste grupi

Vargused toimusid mitmel pool Lõuna-Soomes eelmise, 2018. aasta jooksul. Varastatud asjad on enamalt jaolt jäänud kadunuks.

Häme politsei on paljastanud ligi 30 varguse seeria, mis pandi toime korteristes 15 eri kohas, vahendab Yle.

Kuriteod pandi toime 2018. aasta juulist novembrini. Kahtlusalused kaks isikut võeti kinni 2018. aasta novembris ja viibivad alates sellest ajast vangistuses. Algul võeti kinni kolm isikut, aga üks isik vabastati.

Kahtlusalused on noored, Eestis elavad mehed. Enda jutu järgi tulid nad Soome tööle. Politsei info kohaselt neil varasemalt kuritegelikku tausta polnud.

Põhiliselt on eramajadest varastatud kelli, ehteid, raha ja elektroonikat ehk asju, mida on lihtne kaasa võtta. Pooled vargustest pandi toime Helsingist põhja pool Kanta-Hämes. Suuremad vargused olid Janakkalas, Hämeenlinnas ja Hattulas. Lisaks üks juhtum Lopel.

Lisaks murti kodudesse sisse Soome lõuna- ja lääneosas. Suuremad kuriteod olid Vihtis, Kirkkonummis, Nurmijärvis, Mäntsäläs, Tuusulas, Kouvolas, Euras, Raumal, Pälkänes ja Ylöjärvis. Lisaks oli üks varguskatse Hyvinkääl.

Häme politsei info kohaselt käidi kodudes algul luuret tegemas ja anti uksekella. Kui inimesi kohal polnud, murti sisse, olenemata kellaajast.

Politsei kahtlustab, et vargad asusid piirkonda enne vargusi elama ja helistasid uste taga kella. Kui inimene avas ukse, küsisid nad vett või teed kuhugi. Politsei arvates taheti kaardistada, millistes korterites sees elatakse.

Kannatanud helistasid kohe politseisse, mis aitas asja uurimisele kaasa. Kahtlusalused jäi vahele Auras toimunud varguse käigus. Varastatud kraam viidi pärast vargusi kiiresti laevaga Eestisse. Vargustest saadud tuli ulatus saja tuhande euroni.

Iso murtosarja selvinnyt Etelä-Suomessa – epäillyt virolaismiehet kartoittivat asukkaiden paikallaoloa etukäteen

Varkaussarja tehtiin usean kuukauden aikana eri paikkakunnilla viime vuonna. Pääosin saalis on jäänyt kateisiin.

Kommentaarid
(Külastatud 1,599 korda, 1 külastust täna)