Soome omapära: varastatakse põhiliselt vanu autosid

Kui mujal Euroopas langevad varaste saagiks uued ja kallid autod, siis Soomes varastatakse vanemaid autosid. Uute, ilma võtmega käivituvate autode vargused pole üldse veel Soome jõudnud.

Soome politsei registreeris eelmisel, 2018. aastal 1786 auto ärandamist. See teeb keskmisel 5 autot päevas. Kõige enam varastatud automargis on Soomes Toyota, Volkswagen ja Mersu, vahendab Kauppalehti.

Soome on autovarguste poolest Euroopas üks turvalisemaid maid. Vähe on nii vargusi kui ka autosid, mis kadunuks jäävad. Euroopas jääb kadunuks 55 protsenti varastatud autodest, Soomes ainult 14 protsenti.

Automarkidest ärandati Soomes eelmisel aastal 271 Toyotat, 148 Volkswagenit ja 121 Mercedest. Järgnevad Nissan, BMW ja Honda.

Soome pole ilma võtmeta käivituvate autode vargused veel jõudnud. Soomes ärandatakse põhiliselt vanemaid autosid.

T&T: Suomessa varastetaan 5 autoa päivässä ja nämä merkit ovat rosvojen suosikkeja – Euroopassa yleistyvä “uusi konsti” ei ole rantautunut Suomeen, poliisi kertoo

Suomessa poliisin tietoon tuli viime vuonna 1786 henkilöautovarkautta. Toyota, Volkswagen ja Mersu ovat varastetuimmat merkit. “Varastettuja autoja oli 98 enemmän kuin edellisvuonna. Viime vuoden lopulla varastetuista autoista oli kateissa 258 kappaletta”, sanoo rikosylikonstaapeli Jari Tiainen Keskusrikospoliisista. Suomi on autovarkauksissa eurooppalaisessa mitassa turvallisimmasta päästä. Tiaisen mukaan varkauksia on täällä suhteessa vähiten koko EU:n alueella.

Kommentaarid
(Külastatud 531 korda, 1 külastust täna)