Soome narkonoored röövivad juba Helsingis – kasutatud on püssi, noorim 14-aastane

Soomes väheneb noorte hulgas alkoholi tarvitamine, aga üha suurem probleem on narkomaania. Noored röövivad üksteiselt narkootikume ja selleks on kasutatud isegi relva.

Narkonoored pakuvad politseile üha rohkem tööd. Kahtlusaluste hulgas on isegi alla 15-aastased noorukid, vahendab Iltalehti.

Narkokaubandus käib nii, et nn hämaras veebis ehk Tor-võrgustikus lepitakse tehingud kokku ning siis tehakse kaupa. Sellega on kaasnenud mitmed narkoröövid Helsingis.

Politsei info kohaselt on selliseid nn Wickr-rööve aasta jooksul kümneid. See tähendab, et tehingud lepitakse kokku anonüümse suhtluskanali Wickr kaudu. Kuritegude ohvrid on väga noored, mõned lausa alla 15-aastased.

Tavaliselt toimuvad röövid nii, et röövijad ootavad, kuni tundemärkidele vastav isik tuleb kokkulepitud kohta ja siis ähvardatakse kas relva või terariistaga. Selliseid rööve on väga raske ennetada ja ära hoida. On olnud juhtumeid, kus röövi ohvriks on langenud täiesti juhuslik inimene, keda on kellegi teisega segi aetud.

Röövijate vanus algab samuti 14. eluaastast. Kui röövi ohver on ise narkokaubitseja või narkootikumide ostja, siis tavaliselt politseid ei teavitata ning paljud sellised juhtumid jäävad varju. Noored kardavad, et võivad saada süüdistuste narkokuriteos. Tavaliselt ei röövita ainult narkootikume, vaid võetakse ära raha ja ka telefon, et politseisse ei saaks helistada. Summad ja kogused pole suured, mistõttu jäetakse neist politseid teavitamata.

Huumenuoret ryöstelevät nyt jo toisiaan Helsingissä – teoissa käytetty jopa ampuma-aseita, nuorin kiinniotettu 14-vuotias

Valheelliset huumekauppiaat ja -ostajat putsaavat toisiaan ristiin Helsingin “Wickr-ryöstöissä”. Poliisi on saanut vihjeen jopa tapauksesta, jossa kaksi ryöstäjätahoa törmäsi toisiinsa vahingossa. Nuorison huumeryöstöt työllistävät Helsingin poliisia. Teoissa on mukana kättä pidempää, ja epäillyt ovat jopa alle 15-vuotiaita. Ryöstörikoksia tutkiva rikoskomisario kertoo ilmiöstä ja rajuista yksittäistapauksista. Piilorikollisuutta lienee paljon.

Kommentaarid
(Külastatud 309 korda, 1 külastust täna)