Soome loodab kellakeeramise lõpetamise direktiivi Euroopa Liidus läbi suruda aasta lõpuks

Soome tahab oma Euroopa Liidu eesistumise aja jooksul tänavuse, 2019. aasta teises pooles läbi suruda kellakeeramise lõpetamise direktiivi. Selle peab lõplikult heaks kiitma Euroopa Liidu ministrite nõukogu. Kellakeeramise lõpetamisele alates 2021. aastast andis oma rohelise tule nädala algul Euroopa Parlament.

Sel pühapäeval läheb Soome nagu ka ülejäänud Euroopa üle suveajale ehk kella keeratakse tunni võrra edasi. Talve- ehk vööndiaega siirdutakse tagasi oktoobri lõpus, vahendab Yle.

Euroopa Liidu maades algabki lähiajal tõsine arutelu, millist aega püsivaks ajaks valida. Otsus peab olema tehtud käesoleva aasta jooksul. Soome huvides on, et Euroopa Liidus oleks maksimaalselt kolm ajavööndit nagu see on praegu, mitte ei killustuks Euroopa eri vööndite vahel.

Soome tegi oma otsuse juba veebruari algul ehk Soome toetab talve- ehk oma õigesse vööndiaega jäämist. Samas ei välista Soome ka muu vööndi valikut, kui selline vajadus peaks tõusma. Soome jälgib, mida teevad teised suured ja ka naabermaad.

Kui kelladirektiiv aasta lõpuks heaks kiidetakse, siis hakatakse Soomes tuleva aasta algul valmistama ette seadust ajavööndi kehtestamiseks. Praeguse seisuga on see talveaeg. Seda varianti pooldasid Soomes üle poole vastanutest. Kui seaduse menetlemine edeneb tõrgeteta, siis peaks see vastu võetama 2020. aasta lõpuks ja jõustuma 2021. aastal.

Aikavyöhykkeiden tilkkutäkki yritetään välttää EU-maissa – Suomi ilmoitti oman kantansa ensimmäisenä

Europarlamentti puoltaa kellojen siirtelystä luopumista. Suomi ajaa kellonaikadirektiivin hyväksymistä tänä vuonna.

Kommentaarid
(Külastatud 295 korda, 1 külastust täna)