Saksa meedia: Dopinguga seoses võib tulla välja veel juhumeid

Saksamaal Erfurtis ja Austrias Seefeldis korraldatud läbiotsimiste käigus leiti veel ligi 40 kotti verega. Praegu analüüsitakse ja võrreldakse andmeid rahvusvahelise dopinguagentuuriga, et välja selgitada, kelle veri see on.

Kui analüüsid tehtud, võib välja tulla veel dopingu kasutajaid, vahendab Frankfurter Allgemeine.

Saksa väljaanne Bild kirjutab, et ühelt sportlaselt võttis kliinik hooaja jooksul ligi 5000 eurot. See tähendab, et aasta jooksul kogunes sportlaste pealt 250 000 eurot.

Silmus tõmmati Seefeldis kokku käesoleva nädala algul, kui sportlased võeti ööpäevaringse jälgimise alla. Politsei sai teada, et dopingu tarvitajad on võistlustel kohal. Viis sportlast kohtusid politseid huvitavate inimestega.

Austria sportlane Max Hauke võeti kinni nö teo pealt, kui ta selleks ette valmistatud hoones endale verd manustas. Kõiki viit kinni võetud sportlast pildistati selles samas hoones. Politsei kutsus seda „dopingusalongiks”.

Imestatakse seda, et dopingut manustati nii julgelt otse suusakeskuse kõrval.

Austria suusakoondise juhtkonda kuuluv norralane Trond Nystad ütles väljaandele VG, et veel samal kolmapäeval oli tal hommikusöögilauas Hauke ja Baldaufiga dopingust juttu ning sportlased nimetasid dopingu tarvitajaid idiootideks. Erinevalt teistest ei pidanud Dominik Baldauf kolmapäeval 15 km distantsil võistlema, ta võeti kinni trenni tegemise ajal.

Vahele jäänud sportlasi võib Austrias oodata kuni 3 aasta pikkune vangistus, dopinguarsti Mark Schmidti ja tema abilisi aga Saksamaal kuni 10 aastat vanglat.

Kommentaarid
(Külastatud 506 korda, 1 külastust täna)