Reoveeuuring näitab, et amfetamiini tarvitamine on Soomes plahvatuslikult kasvanud

Soomes läbi viidud suurest reoveeuuringust tuleb välja, et amfetamiini tarvitamine on viimase paari aastaga plahvatuslikult kasvanud.

Eelmisel, 2018. aastal tarvitati Soome amfetamiini uuringu järgi üle 300 kilo, samas kui kaks aastat varem oli see 200 kilo ringis, vahendab Yle.

Soome terviseliidu THL uuring hõlmab 40 protsenti Soome rahvastikust ja see viidi läbi suuremates linnades. Amfetamiin on selle uuringu kohaselt kõige enam kasutatud narkootikum Soomes. Amfetamiini peetakse samas eriti ohtlikuks narkootikumiks.

Kokaiini tarvitamine on Soomes samuti kasvanud, aga seda kasutatakse vähem väljaspool Helsingi piirkonda. Lõuna-Soomele on iseloomulikumad veel eri liiki stimulandid. Metamfetamiini leiti võrreldes paari aasta taguse uuringuga reoveest palju vähem.

THL avalikustas paar nädalat tagasi ka küsitluse tulemused, mille kohaselt on amfetamiini tarvitamine viimase 10 aastaga kahekordistunud. Küsitluse järgi oli tarvitanud amfetamiini 4 protsenti 15-24-aastastest noortest. Kõige enam kasutatud narkootikumi kanepit olid tarvitanud sellest vanusegrupist pooled.

THL: Amfetamiinin käyttö hyppäsi ennätyslukemiin

Huumeiden käyttömääriä lasketaan käsittelemättömästä jätevedestä.

Kommentaarid
(Külastatud 401 korda, 1 külastust täna)