Putini motoklubi Öö Hundid laienes Soome

Vene presidendi Vladimir Putini motoklubiks kutsutud Öö Hundid laienes Soome. Esimesed vestid jagati välja jaanuarikuus Moskvas.

Klubi Night Wolves lubas laieneda Venemaa naabermaadesse ja nüüd on see teoks saamas. Ööhuntide esimene Soome klubi RMI (Russkije Mototsiklistõ Internatsional) loodi käesoleva aasta algul Forssa ligidal, vahendab Iltalehti.

Politsei info kohaselt on klubil Soomes kümmekond liiget. Soome klubi juht oli saanud selga vesti 19. jaanuaril, mil Moskvas asuvas Sexton Bike Centeris tähistati klubi presidendi Aleksandr „Kirurg” Zaldastanovi 56. sünnipäeva. Kohal olid klubi esindajad ja toetajad teistest riikidest, kuni Austraaliani välja.

Teadaolevalt pandi samal üritusel vest selga ka ühele teisele Soome mehele. Sotsiaalmeedias kasutatakse soomlasest liikme kohta nime Rafael.

Klubil Night Wolves on lähedased suhted vene presidendi Vladimir Putiniga. Putin on osalenud klubi üritustel, klubi on aga omalt poolt toetanud Venemaa tegevust Krimmis. Nädal tagasi osalesid klubi liikmed Krimmi okupeerimise 5. aastapäeva üritustel. Klubi korraldas show, kus esitleti väidetavalt suurimat Vene lippu.

Klubisse Night Wolves kuulub ligi 7000 liiget. Lisaks Soomele tegutseb see Šveitsis, Austrias, Slovakkias ja Prantsusmaal. Oma isamaalise sõnumiga üritas klubi suruda USA taustaga Põrguinglid ja Bandidosed Venemaalt välja, aga see pole õnnestunud.

Praegu pole teada, kuidas kulgeb Öö Huntide tegevus Soomes, kuna teised klubid nagu Hells Angels, Bandidos ja Cannonballs ei vaata uuele tulijale hästi.

Night Wolves’i liikmed on kantud USA-s sanktsioonide nimekirja. Klubi laienemine Euroopas on tekitanud ärevust julgeolekuasutuste ja poliitikute hulgas. Slovakkia välisministeerium tundis eelmise aasta juulis muret selle pärast, et klubi Euroopa peakorter rajati pealinna Bratislava lähedusse. Slovakkia president Andrej Kiska pidas klubi tulekut riigile suureks julgeolekuriskiks.

Kommentaarid
(Külastatud 510 korda, 1 külastust täna)