Politsei: Helsingis tegutsevad elukutselised lapsprostituudid

Helsingi politsei uurib praegu nelja juhtumit, kus seksi on ostetud või tahetud osta alaealiselt noorelt.

Politsei info kohaselt tegutseb Helsingis alla kümne elukutselise lapsprostituudi. Seksi müüvad alaealised ja neilt teenust ostvad täiskasvanud pole uus nähtus, aga probleem süveneb, vahendab Iltalehti.

Probleemiga tegelemist takistab see, et seksi müüv nooruk ei saa aru, et ta on kuriteo ohver. Kui nooruk on ise algataja, siis tunneb ta häbi ja asjast ei teata. Probleemi saavad lahendada ainult täiskasvanud, kes keelduvad lastelt selliste teenuste ostmisest.

Probleem pole politsei hinnangul mitte selles, et lapsed seksiteenuseid müüvad, vaid selles, et täiskasvanud neid teenuseid lastelt ostavad. Seaduse järgi on karistatav ainult ostmine.

Seksi ostmise puhul on vanusepiir 18 eluaastat, kuigi nooruk võib juba 16-aastaselt otsustada oma seksikäitumise üle.

Seksi müüvate noorte puhul ei saa mõelda nii, et nooruk teab ise, mis teeb. Tavaliselt on need noored katkistest peredest, kus on esinenud väärkohtlemist ja seksuaalset ärakasutamist. Nooruk tahab pärast seda ise oma keha kontrollida, müües seda raha eest. Tegelikkuses aga ei kontrolli nooruk olukorda. Sellistes olukordades on vastutus alati täiskasvanul.

Paljudel juhtudel ei saa nooruk ise arugi, et oma keha müüb. Ta on rahul selega, et saab seksimise eest rõivaid või narkootikume. Nooruk ei oska mingit ohtu karta.

Lapsevanematele tavaliselt noorukite käitumine üllatusena ei tule. Tavaliselt eelnevad laste prostitutsioonile narkomaania ja probleemid vaimse tervisega. Sageli jõutakse noorte tegevusteni just narkomaania kaudu. Kui hakatakse uurima, kust saab nooruk narkootikumide jaoks raha, siis tuleb välja seks.

Poliisi: Helsingissä toimii ammattimaisia lapsiprostituoituja – “Kuvitelma siitä, että nuori tekee itse päätöksen ja ‘huoraa’, on väärä”

Lapsiin kohdistuvasta ihmiskaupasta ja seksipalveluiden ostamisesta on saatu tällä viikolla hälyttävää uutta tietoa, kun Pelastakaa Lapset ry sekä Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä ja Euroopan kriminaalipolitiikan instituutti (HEUNI) julkaisivat aihetta koskevat selvitykset. Helsingin alueella on poliisin tietojen mukaan alle kymmenen ammattimaisesti toimivaa alaikäistä prostituoitua.

Kommentaarid
(Külastatud 427 korda, 1 külastust täna)