Põlissoomlaste juht: eestlastest vangid võiks Soomest Eestisse saata

Soome põlissoomlaste erakonna juht Jussi Halla-aho ütles täna intervjuus Eesti soomekeelsele SSS-Raadiole, et eestlastest vangid võiks Soomest Eestisse saata.

„Minu arvates peaks saatma vangid kodumaale karistust kandma, kui see on võimalik,” ütles Halla-aho. Tema väitel on aga Soomes põhimõte, et kui kodumaal on karistused karmimad, siis lastakse karistus kanda Soomes. Samuti on Soomes tavaks, et karistust ei kanta lõpuni, vaid inimesed vabastatakse tingimisi vabadusse.

Oulu lapsevägistamise juhtumite kohta ütles Halla-aho, et karistused on seksuaalkuritegude osas Soomes liiga leebed. Tema väitel peaks olema võimalik elamislubasid lihtsamalt tühistada. peapõhjus on aga see, et Lähis-Idas on inimestel teistsugune maailmavaade ja seda muuta on väga keeruline.

Välistööjõu kohta ütles Halla-aho, et vastu ollakse odava tööjõu sissetoomisele väljastpoolt Euroopa liitu. Midagi pole aga põlissoomlastel Eestist ja mujalt Euroopa Liidust tulijate vastu. Laiemas plaanis on aga põlissoomlsed migratsiooni vastu, sest migratsiooni abil pole võimalik maailma probleeme lahendada.

Soome NATO-liikmelisuse kohta ütles Halla-aho, et nii nagu kogu Soomes, nii ka põlissoomlaste erakonnas jagunevad arvamused kaheks. Enamus soomlasi siiski ei toeta Soome liitumist NATO-ga ja sellega peavad poliitikud arvestama.

Intervjuu on kuulatav SSS-Raadio veebis:

Jussi Halla-ahon haastis – SSS-Radio

Jussi Halla-ahon haastis

Kommentaarid
(Külastatud 324 korda, 1 külastust täna)