Pettumus Soomes: psoriaasiliidu sotsiaalmeedia konto pandi kinni ujuva naise pildi pärast

Soome prosiaasipatsiente ühendava liidu koduleht sotsiaalmeedias pandi kinni, kuna selle pilti peeti liiga paljastavaks.

Sotsiaalmeedia kanal Facebook oli lehe kinni pannud selle pildi pärast:

Kujutis: Facebook

Psoriaasiliit on juba kuu aega üritanud lehekülge tagasi saada, aga tulemusteta. Facebooki hinnangul oli pilt reeglite vastane, kuigi pildil on ujuval naisel ujumisriided seljas, vahendab Helsingin Sanomat.

Facebooki hinnangul oli pilt liiga paljastav ja seksuaalne. Psoriaasiliidu andmetel oli aga pilt seotud sügisel alanud kampaaniaga „Psori ei nakka isegi vees”. Pilti kasutati ka teistes meediakanalites.

Jaanuari algul oli aga Facebookilt tulnud teade, et pilt on reeglite vastane. Psoriaasiliidust vastati ja selgitati asja. Vahepeal saatis Facebook veel sõnumeid ja lõpuks pandi leht kinni.

Pärast seda protesteerisid psoriaasiliidu esindajad ja leht tehti uuesti lahti. Mõne päeva pärast aga pandi leht uuesti kinni. Enne seda oli ujuva naise pilt vahetatud ühe teise pildi vastu, mis oli lehel varem olnud. Nüüd kustutas Facebook aga lehe üldse ära.

Pärast seda, kui psoriaasiliidu esindaja seda asja ühes grupis arutas, võeti temalt kommenteerimise õigus kolmeks päevaks. Kui inimene selle peale protesteeris, anti õigus tagasi. Leht aga jäi endiselt suletuks.

Psoriaasiliidu lehe sulgemine on liidu tegevust tugevalt kahjustanud, kuna Facebooki leht oli oluline suhtluskanal. Psoriaasiliidul on 13 000 liiget ja lehel oli 2500 jälgijat. Psoriaasiliidu esindaja väitel näitab see, kui haavatavad on inimesed sotsiaalmeedia gigantide ees. Nüüd on arutatud, mis võiks olla alternatiivne kanal, aga seda pole veel suudetud leida. Kui muud võimalust pole, siis tehakse Facebooki uus lehekülg, kuigi see on väga vaevarikas kõike uuesti teha.

Facebook poisti suomalaisen potilasjärjestön FB-sivun, koska kuva sukeltavasta naisesta oli liian seksuaalinen

Sosiaalisen median yhteisöpalvelu Facebook on poistanut Psoriasisliiton Facebook-sivut kuvan takia. FB-sivun kansikuvana oli kuva naisesta, joka sukeltaa uimapuku päällä. Facebookin mukaan kuva on yhteisöpalvelun sääntöjen vastainen, koska se sisältää liikaa alastomuutta ja seksuaalisuutta. Psoriasisliitto on potilasjärjestö, jonka tehtävänä on välittää tietoa ja tukea psoriasista sairastavia ihmisiä.

Kommentaarid
(Külastatud 326 korda, 1 külastust täna)