ÕUDNE: Soome hooldekodus peksti surnuks 76-aastane naine

Politsei, tervishoiu järelvalveasutus Valvira ning piirkondlik keskus uurivad juhtumit, kus Lääne-Soomes Lietos asuvas Pihlajalinna Setälänpiha hooldekodus peksti käesoleva aasta jaanuaris surnuks 76-aastane mäluhäiretega naine.

Peksjaks oli samas hooldekodus elanud mees, kelle ohtlikkus oli hooldekodu töötajatele teada. Agressiivne mees oli ohuks ka teistele hooldekodu klientidele, kajastab täna eetrisse minev Yle saade MOT.

Turu linn teadis samuti asja kohta, aga midagi ette ei võetud. Mäluhäiretega naine läks kogemata mehe tuppa ja mees peksis teda. Vigastused olid nii tõsised, et naine suri nädal aega hiljem haiglas.

Saates on intervjueeritud ka surnud naise poega, kelle väitel kasseeris hooldeasutus tema ema eest sisse terve kuu raha, kuigi naine oli kuu keskel surnud. See oli lähedastele väga valus.

Turu politsei uurib asja kui vägivallategu ja surma põhjustamist. Hooldusfirmast öeldi, et pärast seda on klientide turvalisuse peale rohkem mõeldud.

76-vuotias Vuokko hakattiin kuoliaaksi palvelukodissa tammikuun alussa – Pihlajalinna vaati omaista maksamaan huoneen vuokran koko kuulta

Poliisi, Valvira ja aluehallintovirasto tutkivat tapausta, jossa vanhus pahoinpideltiin hengiltä lietolaisessa palvelukodissa kuluvan vuoden alussa. Vuokon kasvot olivat pahoinpitelyn jäljiltä niin turvonneet, ettei oma poika meinannut tunnistaa häntä. Lietolainen Veijo Kujala seisoi 76-vuotiaan äitinsä tukena sairaalasängyn vieressä. – Kyllä tämä asia on varmasti mielessä koko loppuelämän, Kujala sanoo tammikuun alun tapahtumista.

Kommentaarid
(Külastatud 435 korda, 1 külastust täna)