Need on Soome kalleimad elupiirkonnad, kus ruutmeetri hind on 9000 eurot

Soome kalleim postiindeks on 00130. See asub Helsingis Kaartinkaupunkis. Keskmine kinnisvara ruutmeetri hind on seal 8888 eurot, mis tähendab, et 100-ruutmeetrine korter maksab 880 800 eurot.

Kalleimad piirkonnad tulevad välja asuntojenhinnat.fi ülevaatest, kus on kasutatud statistikaameti andmeid.

Kaartinkaupunkit iseloomustab ka kiire hinnatõus. Aastaga on seal keskmine ruutmeetri hind kerkinud 1492 euro võrra. Ainuüksi see hinnatõus on suurem kui väljapool suuremaid keskusi olevate Soome eluasemete ruutmeetri hind.

Kallimate hulka kuuluvad veel Helsingi Kaivopuisto (ruutmeetri keskmine hind 8438 eurot), Punavuori (8110 eurot), Eira (7938 eurot) ja Kruununhaka (7225 eurot). Kõigis neis piirkondades on kinnisvara hind aastaga märgatavalt tõusnud.

Kallimate piirkondade hulka kuuluvad ka Ida-Pasila ja Lõuna-Haaga, kuhu on ehitatud uusi kortermaju. Uued korterid tõstavad tavaliselt kinnisvara hinda.

Tamperes on kalleim piirkond Lapinniemi-Käpylä, kus kinnisvara hind on keskmiselt 4079 eurot. 100-ruutmeetrine korter maksab seega 407 900 eurot.

Turu kalleim piirkond on kesklinn, kus kinnisvara ruutmeetri hind on 3504 eurot. Turus on ka piirkondi, kus kinnisvara hind on aasta jooksul langenud.

Suomen kalleimmat asuinalueet 2019

Kalleimmat asuinalueet löytyvät pääkaupunkiseudulta Tilastokeskuksen neljännen vuosineljänneksen tilaston mukaan Suomen kalleimpana asuinalueena jatkaa Helsingin Kaartinkaupunki. Sieltä saa 100 neliöisen asunnon keskimäärin 888 800 euron hintaan. Ero keskimääräiseen neliöhintaan on huomattava. Neliöhinta on noussut Kaartinkaupungissa vuoden aikana huimat 1492 euroa per neliö, mikä on jo yksinään suurempi kuin kasvukeskusten ulkopuolella olevien asuntojen keskimääräinen neliöhinta.

Kommentaarid
(Külastatud 781 korda, 1 külastust täna)