Mošeetulistaja Uus-Meremaa kodu otsiti läbi, samuti tema ema ja õe kodud Austraalias

Pärast mošeetulistamist otsis politsei läbi kahtlusaluse Brenton Tarrenti kodu Uus-Meremaal Dunedinis. Samal ajal otsiti läbi tema ema ja õe kodud Austraalias.

Läbiotsimised korraldati täna, esmaspäeva varahommikul. Tarrant ema ja õe kodud otsiti läbi Austraalias Graftoni ligidal, vahendab Daily Mail.

Politsei info kohaselt on läbiotsimiste eesmärk leida materjale, mis aitaksid kaasa mošeetulistamise juhtumi uurimisele. Brentoni Tarranti õde Lauren elab Sandy Beach’is ja ema Sharon elab Lawrence’is. Mõlemas kohas on täna kohal hulgaliselt politseijõudusid. Kogukonnale läbiotsimised ohtu ei kujuta.

Brenton Tarrantit süüdistatakse aga 50 inimese mõrvamises reedel kahes Uus-Meremaa linna Christchurchi mošees. Tarranti ema töötab õpetajana ja politsei kutsus ta reedel koolitunni ajal poole tunni pealt ära. Ema ja õde on politsei valve alla ja nad ei saa kasutada mobiiltelefoni.

Brenton Tarrant elas Austraalias Graftoni ligidal enne kolimist Uus-Meremaale 2017. aastal. Tarranti pere on politseile uurimisel kaasa aidanud. Viimasel korral käis Tarrant kodus Austraalias õe sünnipäeval eelmisel aastal.

Reedel pärast päeval kella ühe ajal alanud tulistamist pandi Christchurchis koolid kinni ja moslemitel soovitati vältida mošeede külastamist. Suleti mitmed linnavalitsuse hooned. Kõigepealt oli kuulda laskusid Masid Al Noor’i mošees, kus viibis teadaolevalt 300 inimest. Tulistamisel kasutati relva AR-15. See oli esimene kord, kui terrorioht tõsteti Uus-Meremaal madalast kõrgeks.

Police raid homes of Christchurch mosque shooter’s sister and mother

Counter-terrorism police have raided two homes as part of investigations into the Christchurch terrorist attack. Officers from the NSW Joint Counter Terrorism Team searched a property in Sandy Beach, near Coffs Harbour on the NSW north coast about 8.30am on Monday, before storming a second house at Lawrence, near Maclean.

Kommentaarid
(Külastatud 229 korda, 1 külastust täna)