Lapimaal sai 70-aastane turist motokelgusafaril raskelt vigastada, politsei uurib asja kui kuritegu

Lapi politsei algatas krimasja juhtumi kohta, kus eelmise, 2018. aasta lõpus sai ligi 70-aastane turist raskelt vigastada motokelgusafaril. Tegemist on Lapimaal esimese sellise safariettevõtte suhtes algatatud asjaga.

Vigastada saanud inimene sõitis koos kogenematu 55-aastase kelgu juhiga. Ta sai politsei info kohaselt vigastada, kui kelk kaotas üle silla sõites juhitavuse. Nii kelgu juht kui kaassõitja olid Soomet külastavad turistid. Juhti kahtlustatakse liiklusohtliku olukorra tekitamises.

Motokelgusafarid on tarbijakaitse alla kuuluvad teenused. Seaduse järgi peab teenuse osutaja veenduma, et ei oleks ohtu inimeste tervisele ja varale. Teenuse osutaja vastutab ühtlasi võimalike tagajärgede eest.

Uurimise käigus teeb politsei kindlaks, kas teenuse osutaja rikkus seadust, kui viis kogenematud sõitjad kohtadesse, kus neil polnud võimalik ilma ohtu sattumata toime tulla. Ühtlasi uuritakse seda, kas teenuse osutaja on teinud kõik selleks, et õnnetusi ära hoida. Samuti uuritakse, kas tarbijatele tehti enne selgeks kõik ohud.

Uurimise käigus kuulati üle nii ettevõtte juht, giidina tegutsenud isik kui motokelgu juht ja reisija. Sellised õnnetused on Lapimaal üsna tavalised.

Poliisi – Tiedotteet

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 151 korda, 1 külastust täna)