KUUM: Väikse tüdruku vägistamises mõisteti Soomes süüdi lugupeetud islamikogukonna liige – kogukond üritas asja summutada

Noore, alla 10-aastase tüdruku vägistamises Oulus süüdi mõistetud mees oli Soomes islamikogukonna austatud liige. Asja muudab imelikuks asjaolu, et algul väideti, et vägistaja pole islamikogukonnaga seotud. Imaam Abdul Mannan aga üritab iga hinna eest asja summutada.

Imaami intervjueerima läinud Soome ajakirjanik ja fotograaf võeti algul mošees sõbralikult vastu, aga siis saadeti välja. Imaam Abdul Mannan ütles, et kõik on juba öeldud, vahendab Ilta-Sanomat.

Imaam oli veel jaanuaris Ilta-Sanomate ajakirjanikule kinnitanud, et lapsevägistajad polnud islamikogukonnaga seotud. Nüüd aga tuli välja, et laps vägistati lausa mošees. Vägistamises süüdi mõistetud Muso Isojev oli aga kogukonna tunnustatud liige ja teda peeti õppinud ning tähtsaks tegelaseks. Seda kinnitas ka Isojevi advokaat Meeri Luolavirta.

Kohtus kannatanut esindanud Katri Mäkinen aga peab kummaliseks, et kõik asjasse puutuvad asjaolud salastati. Nii suurt salastatust kannatanu ei soovinud. Kohtus aga oli asjas täielik salastatus. Mäkineni väitel oli tegemist ühiskondlikult olulise teemaga, mistõttu oleks tulnud seda rohkem avada.

Mäkineni väitel on usuühiskonnas toimuvad kuriteod ühiskondlikult väga olulised, nii et neist peaks rääkima, samas kui kannatanu isik hoitakse saladuses.

Isegi süüdimõistetu advokaat Meeri Luolavirta imestas, et kohus rakendas asjas nii suurt salastatust. Tema väitel ei ole kellegi huvides, et kõik salastatakse. See sünnitab kõikvõimalikke spekulatsioone. Mõnedest asjadest oleks võinud ikka rääkida.

Kohus aga kuulutas kõik asjaolud salajaseks, isegi kuriteo toime panemise asukoha. Kaleva väljaande info kohaselt pandi kuritegu toime islami pühakojas Oulu mošees, kus süüdimõistetud isik andis lastele usuõpetuse tunde. Asja menetlus jätkub ringkonnakohtus, kuna süüdimõistetu on lubanud asja edasi kaevata.

Nuoren tytön raiskauksesta tuomittu oli arvostettu jäsen islamilaisyhteisössä – asianajajat ihmettelevät salaista käsittelyä

Oulun keskustassa sijaitsevaan moskeijaan rukoilemaan tulleiden miesten on vaikea ymmärtää, että arvostettu yhteisön jäsen sai keskiviikkona tuomion törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikoksen uhri on alle 10-vuotias maahanmuuttajataustainen tyttö. - Hän on hieno mies, sellaista ei ole voinut tapahtua moskeijassa. Täällä on kameravalvonta ja aina on paikalla joku.

Kommentaarid
(Külastatud 3,759 korda, 1 külastust täna)