KUUM: Uus-Meremaa mošeedes oli tulistamine, ligi 30 hukkunut

Uus-Meremaal oli Christchurchi linnas kahes mošees täna tulistamine ja hukkunud on ligi 30 inimest. Uus-Meremaa peaministri Jacinda Arderni väitel on tegemist ühe mustema päevaga riigi ajaloos.

Teadaolevalt olid tulistajateks kaks meest, aga kinni on võetud neli inimest. Kinni on võetud kolm meest ja üks naine. Linn on sisse piiratud ja linnas on tehtud kahjutuks mitmed isevalmistatud lõhkekehad, vahendab The New Zealand Herald.

Üks tulistaja on arvatavalt Austriaaliast ja ta filmis, kuidas tulistas inimesi. Samuti kirjutas mees manifesti, milles kirjeldas oma eesmärki. See mees kinnitas, et tegemist on terrorirünnakuga.

Politseijuht Mike Bush ütles, et isikute kinnivõtmisel on osutatud vaprust. Video tulistamise kohta pandi üles sotsiaalmeediasse ja politsei teeb kõik selleks, et see maha võtta. Tulistamise motiiv pole veel teada. Arvatavalt polnud see terrorirünnak, aga Uus-Meremaa jaoks oli tegemist erakordse asjaga.

Live: Massacre at the mosques – gunmen kill multiple people, Christchurch under siege

KEY POINTS: * Dozens feared dead as at least two gunmen open fire at two central Christchurch mosques* City in lockdown and numerous IEDs defused by Defence Force* One gunman, believed to be Australian, filmed as he shot victims in the mosque – and wrote a manifesto declaring his intentions* Teen witness: “I just ran as fast as I could, over the fence to Hagley Park, I didn’t stop.

Kommentaarid
(Külastatud 343 korda, 1 külastust täna)