KUUM: Swedbanki peakontoris toimus läbiotsimine

Tänase, kolmapäevase päeva jooksul korraldas Rootsi majanduskuritegude asutus Stockholmis Swedbanki peakontoris läbiotsimise.

Majanduskuritegude asutus Ekobrottsmyndigheten (EBM) rohkem kommentaare ei edastanud, vahendab SVT.

Teadaolevalt on läbiotsimine seotud pangast lekkinud siseinfoga. Täna kaotas Swedbanki aktsia börsil 7 protsenti oma väärtusest.

EBM teatas sotsiaalmeedia vahendusel, et läbiotsimist viivad läbi politseiametnikud EBM-i korraldusel ja läbiotsimise on sanktsioneerinud peaprokurör Thomas Langrot seoses käimasoleva uurimisega.

Uurimine puudutab rahapesu läbi Swedbanki esinduste Baltimaades. Läbiotsimine on seotud teadaolevalt siseinfoga, mille Swedbanki suurimad omanikud said enne rahapesu asja avalikustamist. See tähendab, et suurimad omanikud said siseinfot ja võimaluse selle alusel talitada. Majanduskuritegude asutus käivitas toona, käesoleva aasta veebruaris siseinfo lekkimise osas uurimise.

Swedbank andis teada, et teeb võimudega igakülgset koostööd. Praegu pangale teadaolevalt ühtegi isikut ega osakonda kuriteos ei kahtlustata.

Ekobrottsmyndigheten on Twitter

EBM kan bekräfta de medieuppgifter som gör gällande att ett tillslag pågår på Swedbanks huvudkontor. Tillslaget genomförs av poliser från EBM:s Finansmarknadskammare på uppdrag av chefsåklagare Thomas Langrot med anledning av den pågående förundersökningen mot Swedbank.

Razzia mot Swedbanks huvudkontor

Ekobrottsmyndigheten, EBM, slog till mot banken under onsdagsmorgonen. – Jag kan inte säga mer eftersom att det är en pågående insats, säger Niklas Ahlgren, presskommunikatör Ekobrottsmyndigheten. Han säger att razzian är kopplad till den förundersökning som Ekobrottsmyndigheten berättade om för en månad sedan, som gäller obehörigt röjande av insiderinformation.

Kommentaarid
(Külastatud 141 korda, 1 külastust täna)