KUUM: Järjekordne suur andmeleke – ligi miljard e-posti aadressi on häkkerite kätte sattunud koos isikuandmetega

Töötavate e-posti aadresside tuvastamisega tegeleva ettevõtte Verifications.io andmebaasi on häkitud ja seoses sellega on häkkerite kätte sattunud ligi miljard toimivat e-posti aadressi koos kasutajate isikuandmetega nagu kodused aadressid, nimed ja sünniajad. Õnneks pole nende andmete hulgas salasõnu.

Leke toimus firmas, mis kontrollib müügifirmade tellimusel, kas e-posti aadressid töötavad. Selleks saadetakse e-posti aadressidele kontrollkirju ja vaadatakse, kas need jõuavad kohale või mitte. Kontrollkirju on saadetud Eestis registreeritud e-posti aadressidelt, vahendab Daily Mail.

Kokku on lekkinud 942 miljonit e-posti aadressi, mida peetakse ajaloo üheks suurimaks andmelekkeks üldse. Koos e-posti aadressidega on häkkerite kätte sattunud isikuandmed nagu nimi, sugu, vanus, töökoht, info sotsiaalmeedia kontode ja koduste aadresside kohta.

Praegu pole veel teada, kes on sellise teenuse taga. Pärast seda, kui asi avalikustati, võeti veebisait Verificaytions.io maha. Salasõnu ja krediitkaartide andmeid leke ei puudutanud.

E-posti kasutajad saavad kontrollida, kas nende veebiaadressid on lekkinud lehelt HaveIBeenPwned.

Verifications.io teenuseid kasutavad suured müügifirmad selleks, et klientidele reklaami saata, aga teha seda nii, et inimesed ei saaks aru, et tegemist on spämmiga. Verifications.io kirjad saadeti teadaolevalt välja Eestis registreeritud e-posti aadressidelt.

982 MILLION people’s personal information exposed

‘Email validation’ firm was taken offline when the enormous breach was reported Personal information like names, address and employer were also exposed Verifications.io is a company offering ‘enterprise email validation’ as a service Validators ensure that the email addresses in a list are valid and won’t bounce Hundreds of millions of people’s personal data has been breached online by a marketing company who have since taken their website down.

Kommentaarid
(Külastatud 750 korda, 1 külastust täna)