KUUM: Hiina fond investeerib Tallinna-Helsingi tunnelisse 15 miljardit eurot

Hiina fond Touchstone Capital Partners investeerib Tallinna-Helsingi tunnelisse 15 miljardit eurot.

Peter Vesterbacka juhitav Finest Bay Area Development Oy ja Touchstone Capital Partners Ltd sõlmisid neljapäeval kavatsuste protokolli Soome ja Eesti vahelise tunneli rahastamiseks, mille kohaselt antakse kolmandik rahastusest omakapitalina ning kaks kolmandikku laenuna.

Hiina fond saab vähemusosaluse ning kohustub andma projektile laenu. Varem on tunnelit nõustunud rahastama Dubai fond ARJ Holding 100 miljoni euro ulatuses.

„Oleme väga rahul läbirääkimistega ja saavutatud ühise arusaamisega. Touchstone’il on suured kogemused sarnaste suurte erakapitalil põhinevate infrastruktuuriprojektide rahastamisel,” ütles Postimehele Finest Bay Area Developmenti esindaja Kustaa Valtonen.

Kommentaarid
(Külastatud 471 korda, 1 külastust täna)