KUUM: Helsingi sünnitusmajas tuvastati tuberkuloos, paljud sünnitajad ja beebid võisid nakatuda

Helsingi Naistenklinikka sünnitusmajas tuvastati ühel sünnitajal tuberkuloos, mistõttu võisid nakatuda paljud sünnitajad ja beebid.

Nakatunud isik sünnitas veebruari ja märtsi vahelisel ajal. Teadaolevalt võisid sel ajal sünnitusmajas olnud sünnitajad ja nende lähedased saada nakkuse. Nakkus tuvastati haigla 6. osakonnas, vahendab Ilta-Sanomat.

Sel ajal sünnitusmajas olnud peredel on palutud alustada laste kolme kuu pikkuse ennetusraviga. Vastsündinute jaoks pole eraldi tuberkuloosiravimit, aga seda on võimalik eritellimusel valmistada. Perekond peab lapsele andma ravimit kolme kuu jooksul.

Tuberkuloos on nakkushaigus, mis avaldub kõige enam kopsudes. Tuberkuloos levib õhu ja piisknakkuse kaudu. Soomes on tuberkuloos väga haruldane ja sellesse nakatuvad peamiselt eakad inimesed.

Naistenklinikalla synnyttäneellä todettu tuberkuloositartunta – useat vastasyntyneet saattaneet altistua

Helsingin Naistenklinikalla on hiljattain synnyttänyt tuberkuloosia sairastava henkilö. Ilta-Sanomien tietojen mukaan ainakin osalle helmi-maaliskuun vaihteessa Naistenklinikalla synnyttäneille tai siellä oleskelleille perheille on ilmoitettu tuberkuloosin tartuntariskistä. Ilta-Sanomien tietojen mukaan tuberkuloositartunnalle on saattanut altistua ainakin Naistenklinikan osastolla 6. Klinikalla tuolloin vierailleita perheitä on pyydetty aloittamaan vastasyntyneille lapsille kolmen kuukauden mittainen tuberkuloosilääkitys.

Kommentaarid
(Külastatud 1,226 korda, 1 külastust täna)