KUUM: Euroopa Komisjon alustab Eesti ja Taani finantsinspektsiooni tegevuse uurimist

Euroopa Komisjon alustab seoses Danske Banki Eesti filiaali kaudu toimunud rahapesuga uurimist Eesti ja Taani finantsinspektsioonide tegevuse üle.

Euroopa Komisjoni juriidilise ja tarbijate direktoraadi direktor, rahvuselt soomlanna Tiina Astola andis teada, et Euroopa Komisjon alustab uurimist seoses võimalike seaduserikkumistega Eesti Finantsinspektsioonis ja Taani finantsjärelvalves Finanstilsynet.

Kokku pesti Danske Banki Eesti haru kaudu ligi 200 miljardi euro ulatuses raha ja see jäi finantsjärelvalve tähelepanuta.

Bill Browder on Twitter

This slipped totally under the radar. The EU banking regulator has begun a formal investigation into the Danish & Estonian financial regulators for their failure of not spotting and stopping the $234 Billion Danske Bank money laundering scandal connected to the Magnitsky case

Kommentaarid
(Külastatud 183 korda, 1 külastust täna)