KUUM: Britid lahkuvad EL-ist ilma leppeta ja see juhtub juba 2 nädala pärast

Briti parlament lükkas täna juba kolmandat korda tagasi valitsuse Brexiti-leppe ettepaneku, mis tähendab, et britid lahkuvad EL-ist suure tõenäosusega ilma leppeta ja seda juba 2 nädala pärast, mil lõppeb ELi antud pikendus.

Suurbritannia pidi algselt lahkuma EL-ist täna, 29. märtsil, aga ajapikenduse tõttu juhtub see 12. aprillil. Loodeti, et selle aja jooksul suudab Suurbritannia tulla lagedale uue lahkumisleppe ettepanekuga, aga seda pole suudetud kinnitada.

Euroopa Liidu president Donald Tusk andis sotsiaalmeedias teada, et kutsus 10. aprilliks kokku Euroopa Liidu erakorralise tippkohtumise. Teadaolevalt valmistub Euroopa Liit ilma leppeta Brexitiks 12. aprilli südaööl.

Donald Tusk on Twitter

In view of the rejection of the Withdrawal Agreement by the House of Commons, I have decided to call a European Council on 10 April. #Brexit

Kommentaarid
(Külastatud 221 korda, 1 külastust täna)