Kas autot koos haagisega saab Soomes parkida ühe parkimispiletiga?

Soome kodanik parkis oma auto ja järelkäru parkimisplatsil kahe parkimiskoha peale, aga ostis vaid ühe parkimispileti. Ta sai trahvi 60 eurot, maksis summa ära, aga vaidlustas selle tarbijakaitses.

Turus elav inimene põhjendas asja vadlustamist sellega, et kusagil polnud öeldud, et käruga parkides tuleb maksta kahe koha eest. Turu linnas on aga parkimisel tava, et käru eest eraldi ei maksta, kui käru on autoga ühendatud, vahendab Ilta-Sanomat.

Parkimist korraldanud ettevõte P-Caribia aga selgitas, et parkimistasu tuleb maksta parkimiskoha eest. Kahe koha eest oleks pidanud tasuma kahekordselt. Parkimisfirma seletuse kohaselt oleks pidanud klient võtma telefoni teel ühendust, kui auto ühe koha peale ära ei mahtunud.

Tarbijakaitse vaidluskomisjon märkis, et eramaal parkides tuleb täita maaomaniku poolt kehtestatud nõudeid. Auto parkija peab täitma nõudeid, mis on kirjas vastaval sildil. Kõik nõuded parkimise kohta tuleb kanda sildile.

Antud juhul aga polnud selgelt välja toodud, et maksmine toimub parkimiskoha alusel, või kui parkida haagisega sõiduk kahe koha peale, tuleb maksta kahe koha eest.

Linna parklates kehtib reegel, et kui haagis on sõidukiga ühendatud, tuleb tasuda üks parkimistasu. Eramaal parkimisel on reeglid erinevad.

Tarbijakaitse vaidluskomisjon otsustas, et parkimise korraldajal tuleb isikule tagastada trahv 60 eurot koos viivistega, kuna parklas välja toodud tingimustes polnud välja toodud, et parkimistasu arvestatakse parkimiskoha järgi ja et haagisega sõiduki eest tuleb maksta topelt

Voiko auton ja perävaunun pysäköidä yhdellä maksulipulla? – näin kävi Turussa

Palattuaan autonsa luo Holiday Club Caribian pysäköintialueelle Turussa autoilija pani merkille saamansa valvontamaksukehotuksen. Autoilija maksoi vaaditun summan, mutta hän piti valvontamaksua perusteettomana. Myöhemmin hän vaati pysäköinninvalvojaa palauttamaan 60 euron suuruisen maksun korkoineen. Asia eteni kuluttajariitalautakuntaan. Valvontamaksun saanut perusteli vaatimustaan sillä, että pysäköintialueen ehdoissa ei mainittu mitään perävaunullisen ajoneuvon pysäköinnistä.

Kommentaarid
(Külastatud 445 korda, 1 külastust täna)