KARM: Soomes sajab lund ja talv tuleb tagasi

Nii politsei kui meteoroloogid hoiatavad äärmiselt kehvade teeolude eest seoses ilma külmenemise ja lumesajuga.

Kesk-Soome politsei avaldas täna hommikul pildi lumesajust ja kutsus inimesi ettevaatlikkusele.

Meteoroloogide väitel sajab käesoleval nädalal mitmel pool Soomes lund. Ilmateenistus on andnud välja hoiatuse kehvade teeolude eest eelolevaks nädalaks tervele Soomele, alates lõunast kuni Lapimaani välja.

Täna sajab mitmel pool Soomes lund ja lörtsi, Lõuna-Soomes ka vihma. Homme, kolmapäeval ilm jaheneb ja kõikjal sajab lund, Lõuna-Soomes paiguti lörtsi, vahendab Ilta-Sanomat.

Lund sajab 2-3 sentimeetrit, aga sellest piisab, et tee pind väga libedaks muuta. Kõige ohtlikum on teele kogunenud lörtsikiht. Neljapäeval ja reedel sajab lund põhiliselt Soome põhjaosas. Lõuna-Soomes läheb ilma nädala lõpupoole soojemaks. Prognooside kohaselt aga võib lund veel tulla ja talv kestab veel pikalt märtsikuu lõpuni välja.

Kommentaarid
(Külastatud 1,476 korda, 1 külastust täna)