Islamiriigi viimasest kantsist välja aetud „Kalifaadi pruudid” hauvad kättemaksu

Islamiriigi ISIS viimasest kantsist Süürias Baghouzis viimase ööpäeva jooksul välja aetud võitlejate naised ehk nn Kalifaadi pruudid hauvad USA-le ja liitlastele kättemaksu. Meedias kajastust leidnud soomlanna Sanna on üks neist naistest.

Naised olid väga agressiivsed ja sõimasid Lääneriike ning ajakirjanikke. Nad olid vihased, et hävitati viimane kants Islami Kalifaadis, mille kuulutas 2014. aastal välja Abu Bakr al-Baghdadi, vahendab Daily Mail.

Naised kuulutasid, et Islamiriik jääb püsima, seda vaatamata viimase kantsi langemisele. Naised, kes olid riietatud üleni musta rüüsse, karjusid: „Islamiriik jääb kestma, Jumal on kõigevägevam, Jumal on kõigevägevam, Islamiriik jääb kestma!” Naistega ühinesid lapsed, kes vedasid näpuga õhus ringi.

Islamiriigi võitlejate naised ja lapsed küll lahkusid, aga võitlejad ise on end kindlustanud Baghouzi tunnelitesse ja on andnud mõista, et hukkuvad märtritena. Naised lahkusid Baghouzist meeste korraldusel.

Islamivõitlejatest enamus on välismaalased, kes on pärit muu hulgas Iraagist ja Kesk-Aasia riikidest.

ISIS fanatics vow terror group ‘will remain’ as they flee enclave

Thousands of people including ISIS brides have fled the last stronghold of the ‘caliphate’ at Baghouz in Syria Many ordered out by their husbands who want to be martyred while some have refused to denounce jihad Angry crowds streaming out of the enclave today vowed the terror group ‘will remain’ even as defeat loomed A senior Syrian Democratic Forces officer said 400 jihadists were captured last night as they tried to escape Angry crowds streaming out of the last ISIS territory in Syria have vowed the terror group ‘will remain’ even as defeat looms for the extremists.

Kommentaarid
(Külastatud 365 korda, 1 külastust täna)