Helsingis valmis uus asum ja murdvargad olid kohe kohal

Helsingi loodeosas ehitatakse Kaarela linnaosssa uut Kuninkaantammi asumit, kuhu peaks 2025. aastaks elama asuma 5000 inimest. Helsingi uusimas linnaosa on aga murdvargad juba kohal, kurdavad inimesed sotsiaalmeedias.

Eelmise nädala lõpus kolis Kuninkaantammis veebruaris valminud uutesse majadesse suur hulk inimesi. Asumi Facebooki grupis on antud juba teada mitmetest vargustest, seda keldrite lukustatud boksides. Lukud on lahti murtud või on lukustatud uksi püütud lahti tõmmata, vahendab Helsingin Sanomat.

Põhiliselt on varastatud hoiuruumidest väiksemaid asju ja tööriistu. Lõhutud on isegi üks Smartposti automaat. Ühe maja trepikojast on minema viidud TV-monitor.

Inimestele valmistavad vargused palju meelehärmi ja osa inimesi on juba läinud vabatahtlikult öisel ajal patrullima. Politseisse on samuti teatatud ja patrullautosid on olnud näha ringi liikumas.

Inimesed on juba väga hirmul ja lasknud koju panna valvesignalisatsiooni. Ühtlasi on inimestele saanud selgeks, et keldrisse ei saa midagi hinnalist jätta. Signalisatsiooni panek maksis ühel inimesel 778 eurot ja igakuine makse on 45 eurot. Signalisatsiooniga koos on kaamera, mis aktiveerub siis, kui andurid registreerivad liikumise.

Inimiste arvates võivad vargused olla seotud kolimiste perioodiga, mil piirkonnas on  olnud palju liikumist ja paljud uksed on lahti. Politsei hinnangul aga sellised kolimised kuritegevust ei suurenda, kuna inimesi tuleb juurde ja sellega ka täiendavaid silmapaare.

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000006024523.html

 

Kommentaarid
(Külastatud 335 korda, 1 külastust täna)