Helsingi pussitamise põhjus võib olla aumõrv – mees tahtis tappa oma eksnaise uue mehe pärast

Helsingi politsei otsib taga kahtlusalust pussitajat, keda tema eksnaine juba varem kartis, et mees tapab ta ära.

Mees oli varem olnud oma naise suhtes vägivaldne. Mees tuli kohtumisele eksnaise ja lastega koos noaga ning võttis selle välja pärast kohtumist. Politsei on juba saanud mitmeid vihjeid mehe võimaliku asukoha kohta, vahendab Iltalehti.

Teadaolevalt oli naine juba varem ohus ja mees oli ähvardanud naise ära tappa. Naine oli selle kohta teinud teate politseile. Asja aga ei uuritud või ei jõudnud uurimine selleni, et oht oleks kadunud.

Mehel oli teadaolevalt kaasas kööginuga, kui läks eksnaise ja lastega kohtuma. Mehe varasem tapmisähvardus annab alust arvata, et tegemist oli aumõrvaga. Kahtlusalune on pärit Lähis-Idast. Ähvarduse põhjus oli teadaolevalt suhtekriis. Kahtlusalune tundis end haavatuna sellest, et eksnaine käis uue mehega.

Soome oludes on aumõrvad väga harvad. Jaanuaris sai keskealine mees vanglakaristuse tapmiskatse eest pärast seda, kui pussitas oma endist abikaasat Vaasa ametikooli ruumides. Mees põhjendas pussitamist oma au kaitsmisega.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/281c5fc1-26fe-4158-a597-1b49fe1b86ba

Kommentaarid
(Külastatud 302 korda, 1 külastust täna)