Hapu lugu: Soome turistide arv kukkus Eestis täiesti ära

Kui eelmisel, 2018. aastal vähenes Soome turistide arv Eestis 9 protsenti, siis tänavu, 2019. aasta jaanuaris oli kukkumine juba lausa 19 protsenti.

Tänavu jaanuaris vähenes aastataguse ajaga võrreldes Eesti majutusettevõtetes peatunud välisturistide arv ning seejuures vähenes aastavõrdluses nii Soomest kui ka Venemaalt tulnud turistide arv, vahendab Postimees.

Tänavuse, 2019. aasta jaanuaris peatus majutusettevõtetes 114 000 välisturisti ehk 4 protsenti vähem kui eelmise aasta jaanuaris. 68 protsenti ehk 77 000 turisti saabus Soomest ja Venemaalt. Aastataguse ajaga võrreldes on Soomest saabunud turistide arv vähenenud 19 protsenti ja Vene turistide arv 4 protsenti.

Läti turiste peatus majutusettevõtetes jaanuaris 8 protsenti rohkem. Rohkem turiste saabus ka teistest Euroopa riikidest: Rootsist, Leedust, Suurbritanniast, Saksamaalt ja Norrast. Aasia turistide arv jäi möödunud aasta tasemele.

Kommentaarid
(Külastatud 700 korda, 1 külastust täna)