Ei ole võimalik: USA teadlane soovitab inimestel süüa oma tatikolle

USA Denveri nahaarst soovitab inimestel süüa oma tatikolle, et ergutada steriilse keskkonna poolt kahjustatud immuunsüsteemi.

Ühtlasi soovitab Denveris tegutsev teadlane Dr Meg Lemon süüa maha kukkunud toitu. Orgamismi immuunsüsteem tugevneb kokkupuutel eri bakteritega ning inimesed on vastupidavamad eri nakkuste ja allergiate suhtes, vahendab New York Times.

Teadlane räägib värskelt ilmunud immuunsüsteemi käsitlevas raamatus, et elukeskkond on muutunud sedavõrd steriilseks, et inimesed peavad midagi ette võtma, et end aidata.

Teadlase väitel ei peaks inimesed ainult nina nokkima, vaid ka tatti sööma.

Varem avaldatud teaduslike uuringutes on kindlaks tehtud, et lapsed, kelle õed ja vennad tõid koju baktereid ja viiruseid on kokkuvõttes tervemad kui need, kes elasid kodus üksi. Samuti kujunes üksikutel lastel välja allergia.

Viimastel aastatel on kodudes lapsi üha vähem ning kodus on väga puhtad ja steriilsed. Samal ajal on plahvatuslikult kasvanud allergiate hulk. USA-s oli 2011. aastal 50 protsenti rohkem toiduallergiatega lapsi kui 1997. aastal. Sama ajaga suurenes nahaallergiate hulk 69 protsenti.

Vanasti olid allergiad põhiliselt ülikute haigused, kuna nad puutusid vähe kokku erinevate pisikutega, mis oleks tugevdanud immuunsüsteemi. Inimeste hügieen on aidanud küll kaasa tervisele, aga samal ajal on vaja tugevdada ka immuunsüsteemi. Tatikollide ja määrdunud toidu söömine on üks võimalus selleks.

Dr Lemon lisab, et immuunsüsteem vajab pidevat tegevust. Inimene on miljonite aastate vältel kujunenud välja olukorras, kus immuunsüsteem oli pideva rünnaku all, aga nüüd pole enam midagi teha.

Your Environment Is Cleaner. Your Immune System Has Never Been So Unprepared.

A century ago, British scientists suggested a link between increased hygiene and allergic conditions – the first hint that our immune systems are becoming improperly “trained.” Excerpted from “An Elegant Defense: The Extraordinary New Science of the Immune System,” published on Tuesday by William Morrow. Should you pick your nose?

Kommentaarid
(Külastatud 575 korda, 1 külastust täna)