Eestlastes tekitab elevust, kuidas Soome telesaates naerdakse Eesti valimiste ja EKRE üle

Sotsiaalmeediasse on pandud üles video Soome Yle eetris olnud huumorisaatest „Noin viikon studio”, kus kommenteeriti Eesti valimistulemusi.

„Viro – meie ainus V-tähega algav naaber, mille valimistulemus pole ette teada,” alustab saatejuht Anders Helenius ülevaadet valimistest. Ja ta jätkab: „EKRE. See kõlab nagu Bondi-sarja pahalase SPECTRE odav Eesti koopia. Me hävitame teie planeedi. Mul on süles kass. Nad on, nad on natuke halvad. EKRE on teinud Eestis kampaaniat migrantide vastu, või just nii. Varem oli nende mitteametlik loosung „Kui on must, näita ust”. Ainus koht, kus see on OK, on naisteajakirja kaanel – „Näita mustale ust, need on kevade uued moevärvid”. Selline erakond on nüüd Eestis suuruselt kolmas. Ehk seal järgitakse sama trendi, mis mujal maailmas. Fidget spinnerid on out ja parempopulism in.”

Teine saatejuht Eeva Vekki jätkab: „See on üllatav, et EKRE suutis oma tulemust kahekordistada migratsioonivastasusega, kuna Eesti pole suurte rahvamasside unelmate sihtkoht. Näiteks Iltalehti kirjutas, et eelmise aasta jaanuarist oktoobrini taotles Eestist varjupaika vaid 75 inimest. Ehk EKRE kampaania on nagu Soomes teeks keegi kookospalmide-vastase kampaania. See on arutu, sest neid ei ole siin! Ja mis oleks selle erakonna nimi: Soome Rahvuslik Kookosmus? 75 varjupaigataotlejat on 7,5 taotlejat kuus. Soome ametnikud teevad selle ära ühe suitsupausi ajal. Kvoodipagulasi on Eestis veel vähem. Alates 2015. aastast on Eesti vastu võtnud vaid 206 kvoodipagulast, kellest pooled on juba ära kolinud. Ehk neile pole vaja ust näidata, nad teavad hästi, kus see on, ja kasutavad seda meelsasti.”

Sotsiaalmeedia sissekande juures kommentaarides on kirjutatud muu hulgas: „Räägib riik kus Oulus lapsi vägistatakse ja tapetakse. Poliitikas on mingid lödipüksid ja immigrante hoolega maale tuuakse. Sest kaua seisnud veri tahab segamist. Soome läheb järjekindlalt Rootsile järele.”

Üks kommentaator kirjutab: „Labased naljad mis ei aja isegi soomlasi naerma. Ädine „naer” lasti lindilt, see näitab juba saate madalat taset.”

Kommentaarid
(Külastatud 2,185 korda, 1 külastust täna)