Draama Soomes: eestlasest bussijuht keeldus edasi sõitmast, kui laps vait ei jää

Helsingist Vantaale väikse lapsega sõitnud ema elas üle parasjagu raske olukorra, kus bussijuht keeldus ühel hetkel nutma puhkenud lapse tõttu edasi sõitmast. Hiljem selgus, et bussijuht oli eestlane.

Ema võttis eelmisel laupäeval bussi kaasa ligi aasta vanuse lapse ja sõitis Helsingi kesklinnast Vantaa Kartanonkoskisse. Laps hakkas keset sõitu kõva häälega nutma ja ema püüdis last kussutada, vahendab Iltalehti.

Ühes peatuses tuli rohkem rahvast peale ja pärast seda tulid kaks teismelist poissi küsima, mis lapsel viga on. Poistel oli palunud seda küsida bussijuht. Siis aga tõusis bussijuht rooli tagant püsti ja ütles, et ei suuda enam edasi sõita, kuni laps nutab.

Naine ütles selle peale, et maha ta bussist minna ei saa, kuna peab koju saama. Buss oli siis Vantaal Tammistos ja koduni oli veel tükk maad.

Lõpuks otsustas bussijuht sõitu jätkata. Naine arvab, et ilmselt sai bussijuht aru, et maha ta neid bussist tõsta ei saa. Naine oli juhtunust šokeeritud ja nuttis, kui oma peatuses lõpuks bussist maha sai.

Naine tundis, et bussijuht alandas teda kaassõitjate ees. Tema väitel ei tohiks bussijuht midagi sellist teha. Naine võttis telefoni teel ühendust Helsingi piirkonna transpordiettevõttega HSL ja sealt vabandati juhtunud pärast. Naine palus ka hüvitist, aga seda ei lubatud.

Antud bussiliini haldava ettevõtte Helsingin Bussiliikenne Oy tootmisjuht Timo Vähäkoski vabandab samuti juhtunu pärast. Tema väitel on asi juhiga läbi arutatud. Bussijuht oli öelnud, et lapse nutt oli nii vali, et ta ei suutnud enam edasi sõita. Bussijuht oli pakkunud naisele võimalust bussist maha minna. Kuivõrd bussijuht ei rääkinud hästi soome keelt, siis võis tekkida väärarusaam.

Vähäkoski sõnul on eestlasest bussijuht olnud tööl juba aastaid ja varem pole temaga seoses kaebusi olnud. Bussijuhil olid olnud head kavatsused ja tema arvates oli lapsel midagi viga. Vähäkoski väitel nõutakse bussijuhtidelt vähemalt rahuldavat keeleoskust, et oma töös toime tulla. Aga kui tuleb probleemne olukord, siis võib võõras keeles jänni jääda.

Vähäkoski sõnul on Vantaa emale saadetud asja kohta kirjalik selgitus ja vabandus. Rahalist hüvitist aga ei ole kavatsust maksta, kuna asjaga ei kaasnenud kulusid. Vähäkoski väitel on lapse nutt normaalne heli ja bussijuhile on selgeks tehtud, et isegi kui laps nutab kõvasti ja vanemad on juures, siis pole vaja sekkuda.

Transpordifirma HSL marketingi- ja suhtekorraldusjuht Sari Kotikangas ütles, et kuigi mõistab mõlemaid osapooli, siis bussijuhi käitumine polnud heakskiidetav. Endise väikeste laste emana teab ta, et lapsi ei saa niisama kergesti vaigistada. Ta on sõitnud autoga, kui laps karjub ja teab, et see võib hinge täis ajada. Võib aru saada, et see ajab närvi, aga sellega tuleb leppida. Juht oleks võinud välja minna ja kaheteistkümneni lugeda.

Kotikangase väitel pole HSL-il tava maksta klientidele hüvitist, kui otseseid kulusid ei kaasne. Küll aga analüüsitakse iga juhtumit hoolikalt ning need võetakse teadmiseks. Õnneks antud juhul bussisõit katki ei jäänud.

Bussimatkasta painajainen: Äiti yritti hyssytellä itkevää vauvaansa, kuljettaja kieltäytyi ajamasta ennen kuin lapsi vaikenee

Helsingistä Vantaalle matkustaneen pienen vauvan äiti ihmettelee linja-auton kuljettajan käytöstä. Vantaalaisen reilun vuoden ikäisen vauvan ja tämän äidin viime lauantainen bussimatka Helsingin keskustasta Vantaan Kartanonkoskelle muodostui painajaiseksi. Äiti kertoo lapsen saaneen Vantaan puolelle päästyä uhmakohtauksen, jonka myötä huuto oli kova. Arkinen tilanne kääntyi kuitenkin hyvin erikoiseksi kun linja-auton kuljettaja hermostui vauvan itkuun.

Kommentaarid
(Külastatud 3,614 korda, 1 külastust täna)